„Sakydamos komplimentus, turite parodyti, kad neapsimetinėjate, kad tikrai taip manote“, - teigia Match.com santykių ekspertė Whitney Casey.

Štai dažniausi posakiai, kurie ne visada vaikinams atrodo komplimentai.

„Puiku, kad tu padedi man tvarkytis, bet aš pati tai padaryčiau greičiau ir geriau“.

Jūs turite atlikti daugybę darbų namuose, todėl būkite dėkinga, kai jūsų vaikinas ar vyras pasiūlo padėti. Nekomentuokite jo darbo ir nekritikuokite, jei jam nesiseka. Jums norisi atlikti viską kuo greičiau, bet vyrus žeidžia kritika, jie mano, kad jūs nepakankamai juos vertinate. Geriau daugiau laiko skirkite indų plovimuji drauge nei kritikuokite. Pasakykite, kaip jūs vertinate tai, kad jis pasisiūlė jums padėti.

„Stebiuosi, kaip tau pavyko sutaisyti tą tekantį čiaupą“.

Nerodykite nustebimo, kai vyras padaro kokį sudėtingesnį darbą be specialistų pagalbos. Sakyti vyrui, kad esate šokiruota jo gabumų, tolygu suduoti skaudų smūgį jo savimeilei. Vyras niekada nenori, kad moteris suabejotų jo vyriškais sugebėjimais. Pagirkite jį už sumanumą, pasakykite, kad džiaugiatės turėdama tokį puikų vyrą. Užsiminkite, kad remontuodamas čiaupus jis atrodo labai seksualus.

„Aš lankstau skalbinius kitaip, bet ačiū, kad pabandei net nepaklausęs“.

Venkite panašių teiginių, nes iškart leisite suprasti, kad jis kažką padarė ne taip. Nuslopinkite savyje tobulumo siekimą ir nepriekaištaukite. Paieškokite kompromiso užuot kritikavusios.

„Tu esi vienintelis, kuriam  galiu viską išsipasakoti“.

Venkite tokių kategoriškų posakių, tai pernelyg didelė emocinė našta vyrui. Jis nenori atstoti jums draugės, mamos ar sesers. „Būdamas jūsų vieninteliu patikėtiniu jis jaučia didelį sppaudimą“, - teigia Carin Goldstein, puslapio BeTheSmartWife.com kūrėja. Nesakykite, kad jis vienintelis jūsų gyvenime žmogus, kuriuo galite pasitikėti, pasakykite, kad jis mylimiausias. Pagirkite, kad jis yra geras klausytojas, užsiminkite, kad jūs išsipasakojate draugėms ir mamai, bet jis geriausiai supranta. Jis bus laimingas, girdėdamas, kad yra naudingas.

„Tu toks mielas“.

Vyras nenori, kad apie jį būtų kalbama kaip apie kūdikį ar šuniuką.

„Man nepatinka, kai giriamos mano skruostų duobutės, - pasakoja Peteris iš Bostono. -Tai dar neįrodo, kad aš esu patrauklus, greičiau skamba vaikiškai“. Geriau pagirkite vyro tvirtumą, vyriškumą. Tai parodys, kad jį tikrai mylite.

„Tai ne mano skonio, bet ačiū, kad stengiesi“.

Padėkokite, kad jis dėmesingas. Net jeigu papuošalą, kurį jis jums dovanojo Valentino dienos proga, atidavėte mamai. Jei jūs parodysite savo nepasitenkinimą, duosite suprasti kad jis jūsų gerai nepažįsta. Tai tarsi smūgis į veidą. Gali būti, kad kitą kartą jis nenorės nieko dovanoti. Pripažinkite jo poelgio kilnumą, pasipuoškite dovana nors retkarčiais. Kitą kartą galbūt jis pataikys išrinkti tai, kas jums patiks.

„Tu kaip mano trečias vaikas, bet aš vis tiek tave myliu“.

Nuolat pabrėždama, kad jūs mylite jį nepaisant visų trūkumų, jūs tarsi priekaištaujate. Pagirkite kitaip: „Man patinka, kad tu puikiai sutari su vaikais, randi laiko su jais pažaisti...Tik kartais,aš manau, reikėtų, kad tu palaikytum mano pusę juos drausminant“.

„Mano vyras pasielgė labai romantiškai“

Nepasakokite per daug draugams apie jūsų su vyru privatų gyvenimą. Žinios greitai sklinda. Vyrai taip pat pasikalba apie tokius dalykus, todėl jūsų žodžiai gali sugrįžti. Jis planavo suruošti jums romantišką vakarienę? Jo draugai jaus spaudimą iš žmonų pasielgti taip pat. Geriau papasakokite, kokį naudingą dalyką padarė jūsų vyras.

„Man patinka tavo minkštas pilvas“

Jei jūs svajojate apie tobulą pilvo presą, vyras išgirdęs tokį komplimentą nebežinos, kuo tikėti. „Vyrai, pernelyg besirūpinantys savo išvaizda, savo kūnu, labiau domisi savimi nei partneriu“, -teigia dr. Broshas, kuris pataria sakyti vyrui, kad jūs rinktumėtės gerą tėvą ir partnerį nei tą, kurio idealus pilvo presas. Pasistenkite, kad jis žinotų, kas jums iš tikrųjų svarbu.

„Tu geriausias iš visų vyrų, kuriuos turėjau“

Jis nori suteikti jums malonumą lovoje, bet nenori galvoti apie buvusius jūsų partnerius. Jei norite pagirti jo sugebėjimus, kalbėkite tik apie jį, nė su kuo nelyginkite. Tai labai asmeniški ir nelyginami dalykai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (278)