Režisieriams sekso scenų kūrimas – viena iš sudėtingesnių užduočių, juk riba tarp per daug, pernelyg atvira ir per mažai erotiška plona.

Štai šių keliolikos filmų sekso scenos unikalios, išskirtinės, galima teigti, kad režisieriams jos tikrai pavyko:

1. Atpirkimas (Atonement) (2007 m.)

„Atpirkimas“ – filmas apie karą, meilę, visuomenės klasių skirtumus ir atgailą, o visų pirma šis filmas – apie du žmones, kurie jaučia vienas kitam begalinę aistrą ir trauką. Scenoje, kai šventinės vakarienės metu Robbie ir Cecilia bibliotekoje pagaliau pasiduoda seniai jaučiamai traukai, iš esmės rodomi šešėliai ir girdisi atodūsiai, bet ji nepaprastai įtaigiai atskleidžia seksualinio akto intymumą ir skandalingą prigimtį (deja, iš šalies jų seksualinį aktą klaidingai suprato).

2. Penkiasdešimt pilkų atspalvių (50 Shades of Grey) (2015 m.)

Argi būtų galima neįtraukti į šį sąrašą filmo ir jo tęsinių pagal to paties pavadinimo E. L. James knygą „Penkiadsešimt pilkų atspalvių“? Aistringų sekso scenų filmuose šitiek daug, kad sunku kurią nors išskirti – Raudonasis kambarys, seksas duše ir daugybė kitų...

3. Be šansų (Long Shot) (2019 m.)

Sekso scena filme tarp Charlize Theron ir Setho Rogeno veikėjų tikrai kibirkščiuojanti, be to, ji atskleidžia naujų aktorės įkūnijamos veikėjos – darboholikės politikės asmenybės pusių. Komedijos retai būna tokios nešvankios, o veikėjos taip atvirai reiškia norus miegamajame.

4. Kuprotas kalnas (Brokeback Mountain) (2005 m.)

Pirmas Enniso ir Jacko seksualinis aktas palapinėje – šiurkštus, tuo pačiu atspindintis nenugalimą potraukį ir poreikį, tai – lemiama pasakojimo akimirka. Žiūrovams ši scena siunčia ir ne visai teisingą informaciją apie analinį seksą, kurio daugelis nebuvo matę kino ekrane.

5. Įsimylėjęs Šekspyras (Shakespeare in Love) (1998 m.)

Sekso scenoje aktoriai Gwyneth Paltrow ir Josephas Fiennesas įkūnija Violą de Lesseps ir Williamą Shakespeare. Tai mylėjimasis gražiausia šio žodžio prasme – pagrindiniai veikėjai aistringai skęsta vienas kito kūne.

6. Vadink mane savo vardu (Call Me By Your Name) (2017 m.)

„Oskarui“ nominuotas filmas apie 24 m. dėstytoją (Armie Hammeris) ir 17 m. studentą (Timothee Chalamet), apie pirmosios meilės žavesį ir painiavą. Geidulingiausia filme ne sekso, o masturbavimosi scena, kai Elio galvoja apie Oliverį ir apimtas geidulio, sutrikimo ir pykčio masturbuoja į persiką. Tai keista, bet tuo pačiu labai jausminga ir romantiška scena, viena iš ryškiausių šio filmų akimirkų.

7. Esminis instinktas (Basic Instinct) (1992 m.)

Filmas „Esminis instinktas“ tarsi padarė pradžią sekso scenoms Holivude. Scena su policininku Nicku Curranu (jį vaidina Michaelas Douglasas) ir sociopate trilerių rašytoja Catherine Trammell (vaidina Sharon Stone) įkūnija absoliutų kūnišką potraukį – du gražūs žmonės aistringai vienas kitu mėgaujasi ir patiria stulbinamus orgazmus. Ši prie 25 metus nufilmuota sekso scena ir dabar jaudina lygiai taip pat.

8. Nepaklusnumas (Disobedience) (2018 m.)

Aktorių Rachel McAdams ir Rachel Weisz įkūnijamos veikėjo tik bučiuojasi, tačiau tas bučinys toks aistringas, kad atrodo lyg seksualinė sueitis (kaip jos dejuoja). Juokaujama, kad šio filmo meilės scenose labai daug seilių. R. McAdams pasakojo, kad jos naudojo rambutano skonio lubrikantą bučinių scenoms, kad bučiniai būtų drėgni ir gero skonio.

9. Malholando kelias (Mulholland Drive) (2001 m.)

Davido Lyncho filmas, kas kartą jį žiūrint, trikdo ir kelia vis kitokių interpretacijų. Sekso scena tarp pradedančiosios aktorės Betty (ją vaidina Naomi Watts) ir paslaptingos atmintį praradusios Ritos (ją įkūnija Laura Elena Harring) – ne išimtis. Neaišku, ar scena tikra, ar tik sapnas, ar Betty nėra moteris, vardu Diana, bet aišku, kad sekso scena graži ir be proto romantiška.

10. Titanikas (Titanic) (1997 m.)

Kas galėjo pagalvoti, kad viena iš erotiškiausių sekso scenų kine įvyks automobilyje laive, kuris pasmerktas pražūčiai?

11. Unfaithful (Neištikimoji) (2002)

Filme puikiai pavaizduota tokia stipri seksualinė trauka, kuri įmanoma tik tarp žmonių, kuriems nedera jos vienas kitam jausti. Sekso scena tarp nuobodžiaujančios namų šeimininkės Dianos Lane ir seksualaus užsieniečio studento Oliverio Martinez įkūnija stiprias emocijas ir labai, labai seksualią neištikimybę, jos kulminacijoje D. Lane verkia ir tuo pat metu patiria orgazmą.

12. Meilė ir krepšinis (Love & Basketball) (2000 m.)

Quincy ir Monica pažįstami nuo vaikystės, o pirma jų meilės scena yra daugelio metų traukos kulminacija ir sutrikimas, peržengus ribą su geriausiu draugu. Toje scenoje veikėjams skirta pakankamai laiko ir erdvės pabūti nuogiems vienas priešais kitą (tiesiogine ir perkeltine šio žodžio prasme) prieš seksualinį aktą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)