Šeštadienį mados festivalyje, kuris vyko sostinės Šiuolaikinio meno centre, kolekcijas pristatė: Sandra Straukaitė, Milda Čergelytė (MIMI.C), Lina Gudanavičiūtė, Aušros Urbanavičiūtės ir Dianos Kuzmickaitės duetas, Dovilė Gudačiauskaitė, taip pat svečiai iš užsienio šalių: Asger Juel Larsen (Danija) bei „Grosser Heinrich“ (Vokietija).

Festivalio idėjinė vadė ir viena įkūrėjų S. Straukaitė, 2010 m. pelniusi „Baltic Fashion Award“ prizą už inovatyvumą madoje, pristato kolekciją Not (Bad Taste), kurią apibūdina taip:

Nuotaika > E. Varholas susitinka geišą.
Spalvos > Edo periodu, 1603-1868 m., Japonijos izoliacijos ir taikos laikmečiu, ryškios spalvos bylojo apie prastą skonį, išmanymą – gebėjimas taikliai pasirinkt subtiliausią atspalvį. Vien pilkos – 100. Šiandien mados spalvynui nėra jokių tabu: ryšku = (ne)gražu?
Audiniai > naujausių technologijų audiniai sportui ir poilsiui.
Formos > tobulos modelių, turint omenyje normalius žmones.
Raštai > dryžiai + Edo periodo audinių marginimas.

D. Gudačiauskaitė pristato kolekciją „Dream Your Dream“, kuri dedikuojama vaikystės miestui, nes ten prasidėjo spalvingos svajonės.

D. Kuzmickaitė ir A. Urbanavičiūtė pristato kolekciją, kurios pagrindas yra natūralūs audiniai – medvilnė ir šilkas. Spalvai paryškinti naudojama sintetika. Kūrinių forma dekoratyvi, minimalistinė, bet kartu ir eksperimentinė. Įkvėpimas: dangaus kūnai, fotografuoti iš žemės palydovo, vaivorykštės spalvų švytėjimas, spalvą keičiantys akinių stiklai, benzinas.

Astrid Grosser ir Gerti Heinrich („Grosser Heinrich“) pristato kolekciją Tin - Tin - A - Bulum. Tai kolekcija apie miškų paslaptis, su dažytu velvetu ir unikaliais megztais galvos apdangalais. Kolekcijoje gausu gamtos motyvų, optinį efektą kuriančių kamufliažo raštų.

L. Gudanavičiūtės kolekcija „Recycle“ sukurta iš senų džinsų, kostiumų. Kuriamos nekasdienės, erdvinės formos. Spalvynas būdingas gatvėje sutinkamai džinsų paletei – tai įvairių atspalvių mėlyna, išblukusio džinso spalva, balta, taip pat pilka.

M. Čergelytės kolekcija Ichi Kila įkvėpta japonų mafijos jakudzos tatuiruočių. Nors daugumos šių tatuiruočių temos – smurtas ir geišų scenos, dizainerė jas interpretavo savaip. Smurto vaizdų vietą užėmė pačios dizainerės ranka siuvinėtų mandalų elementai, fraktalų ir gėlių ornamentai.

Dano A.J.Larseno kolekcija, kaip jis pats ją apibūdina,  yra „haliucinogeninė kelionė per vyriškus įvaizdžius, blukinanti ribas tarp mirties ir šokio“.

Užkulisių akimirkos:

Kolekcijos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)