Po įvykusio vyro smurto proveržio 2003 metais 27–erių Elizabeth besigindama peiliu mirtinai sužalojo Angelo, ir medikams vyrą vežant į ligoninę, po jo drabužiais buvo pastebėtas penio protezas.

„Niekada nieko nemačiau, būdavo tamsu“, - „Discovery“ televizijos laidai „Mirtinos priesaikos“ aiškino Elizabeth.

Remiantis policijos pareiškimu, per septynis mėnesius trukusius santykius Angelo niekada nebuvo nuogas matant Elizabeth ir visada reikalaudavo mylėtis tik tamsoje. Vyras buvo pasakojęs žmonai, kad ankstesnė mergina ant jo supyko ir padegė genitalijas.

Knygoje „Žiaurūs ir neįprasti idiotai: niekšybių ir kvailumo kronikos“ buvusi Angelo mergina žurnalistui pasakojo: „Ji turėjo švelnias rankas, bet spjaudėsi kaip vyras. Visą laiką, kol su kalbėdavomės, ji laikydavo rankas kišenėse ir žaisdavo su savimi taip, tarsi būtų vaikinas“.

Angelo, o iš tiesų Angela, gyveno netoli Glenkou esančioje fermoje, kurioje sveiko po nugaros traumos, o Elizabeth važinėjo po fermas pardavinėdama šunų registracijos numerius - taip šioji pora susipažino ir pradėjo bendrauti.

Praėjus kuriam laikui Angela pradėjo smurtauti prieš Elizabeth, tačiau mergina policijai teigė, kad ji tikrai mylėjo savo vyrą - dėl to jiedu susituokė. Tuo tarpu aplinkiniai stebėjosi tokiu merginos pasirinkimu.

„Turėjau paaiškinti visiems, kaip aš galiu būti tokia laiminga ir tuoktis, kai turiu mėlynę paakyje. Bet aš mokėjau pūsti miglą į akis. Tai buvo vienas dalykas, ko Angela mane išmokė“, - policijai teigė moteris.

Pasibaigus tyrimui kaltinimai antro laipsnio nužudymu buvo atmesti - nuspręsta, kad Elizabeth gynė save.

Iš Angelos šeimos pasakojimų susidaro įspūdis, kad tai buvo itin agresyvi asmenybė, kuri paliko savo namus netoli Čatamo ir nuo 14 metų apsimetinėjo esanti vyru.

Policijos ir medikų tyrimas atskleidė pribloškiančių įrodymų, kad Angela naudojo smurtą ir ankstesniuose - bent trejuose - prieš tai buvusiuose santykiuose, kurių metu ji taip pat apsimetinėjo esanti vyru.

Angela turėjo ir vyriškos, ir moteriškos lyties mylimųjų, tačiau ir su vienais, ir su kitais ji buvo valdinga, juos išnaudojo. Apsimetinėdama vyru, ji vieną mylimąjį marino badu tol, kol jis neteko beveik 45 kilogramų.

Santykiuose su Elizabeth Anegela grasino nugalabyti jos šeimą ir vieną kartą ją sumušė taip stipriai, kad merginai plyšo plautis. Jos pačios svoris nukrito nuo 91 kg iki 59 kilogramų.

„Angela taikė maisto kontrolę Elizabeth, ši būdavo apmėtoma arklio mėšlu ir mušama už „nepakankamai greitai atsakomus klausimus, gaminamą vakarienę, už sėdėjimą susikūprinus ir už tai, kad nesielgė kaip dama“, - tyrimo metu sakė prokuroras Paulas Bailey.

„Esame matę siaubingų atvejų, kai smurtaujama prieš vaikus ir sutuoktinius, tačiau siaubingesnio atvejo nei šis per savo karjerą nemačiau, - dailymail.co.uk teigė Elizabeth advokatas. - Ši moteris buvo tarsi karo belaisvė, o tai buvo panašu į Stokholmo sindromą”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)