Pavadino „pasauline socialine problema“

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, vidutiniškai 15,7 proc. vyresnio amžiaus žmonių patiria smurtą. Dažniau tai būna psichologinio ar finansinio pobūdžio ir būtinos priežiūros trūkumas, rečiau – fizinė ir seksualinė prievarta. PSO pabrėžė, kad dažniausiai garbaus amžiaus žmonės kenčia ne nuo sukčių, beširdžių valstybės tarnautojų, slaugytojų ar abejingų gydytojų, o nuo savo vaikų ar kitų šeimos narių, rašoma šios organizacijos svetainėje who.int.

Jungtinės Tautos pagyvenusių žmonių išnaudojimą pavadino „pasauline socialine problema“. JAV kasmet smurtą patiria 5 milijonai vyresnio amžiaus žmonių, iš kurių 90 proc. kenčia nuo šeimos narių, 50 proc. – nuo savo vaikų.

Organizacijos tvirtinimu, netinkamas elgesys su vyresnio amžiaus žmonėmis yra didžiulė problema, kurią reikia spręsti skiriant ypatingą dėmesį.

Anot specialistų, smurtą prieš vyresnio amžiaus žmones dažnai sunku numatyti. Neretai daug metų su tėvais puikiai bendravę vaikai, gimdytojams senstant, sulaukus garbaus amžiaus, skuba jais atsikratyti – patalpina į senelių prieglaudas arba sudaro nepakenčiamas gyvenimo sąlygas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)