Čiukčiai – negausi tauta, gyvenanti Rusijos teritorijoje – nuo Beringo jūros iki Indigirkos upės ir nuo Arkties vandenyno iki Anadyriaus ir Aniujaus upių. Čiukotkos gyventojai turi savo kultūrą, tradicijas ir gyvenimo būdą. Apie tai daug prirašyta, tačiau toks įdomus faktas, kad čiukčiai buvo ne vieno dalyko, kuris yra būtinas šiuolaikiniame gyvenime, išradėjai, mažai kam žinomas. Taigi, kas yra tie dalykai?

Šiuos 5 dalykus sugalvojo būtent čiukčiai

Akiniai nuo saulės

Šiandien akiniai nuo saulės yra ne tik madingas aksesuaras, bet svarbiausia – daiktas, saugantis mus kasdienybėje nuo ryškios saulės.

Šiaurės tautos pirmosios sugalvojo daiktą, kuris apsaugotų jas nuo saulės šviesos, sklindančios ne tik iš dangaus, bet ir atsispindinčios nuo sniego dangos. Nors verta paminėti, kad, pasak mokslininkų, pirmieji akinių prototipai gerokai skyrėsi nuo šiuolaikinių gaminių. Įvairūs radiniai iš Šiaurės parodė, kad kaulas ar elnio oda tarnavo kaip rėmas, kur buvo daromi pailgi pjūviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)