Nors seniausia profesija Tailande atvirai praktikuojama, tačiau nėra įteisinta. Todėl už ją gresia bauda, o kartais – netgi areštas. Ypatingai griežtos bausmės sulaukia tie, kurie perka sekso paslaugas iš nepilnamečių asmenų arba parduoda šias paslaugas nepilnamečiams. Tačiau ir tai nėra labai smerkiama: kur kas šiurkštesniu įstatymų pažeidimu Tailande laikomas valdžios kritikavimas ar parodyta nepagarba vietos pinigams.

Tailando valdovai patys naudojasi prostitučių paslaugomis, tačiau jūs negalite valdžios kritikuoti. Už tai gresia labai griežta bausmė – net iki 70 metų realios laisvės atėmimo bausmės. Į kalėjimą galima patekti už įrašą „Facebook“, pavyzdžiui, už princesės suknelės kritiką. Turistai Tailande gąsdinami, kad negalima mėtyti banknotų su monarchų atvaizdais ant žemės ir netgi nešiotis jų užpakalinėje kišenėje.

Šiemet Tailando žiniasklaida pranešė: Tailandas ruošiasi visiškai legalizuoti pramogas suaugusiems turistams, paprasčiau tariant – prostituciją, kurios paplitimas karalystėje, kaip tikina spauda, yra „didžiausia šalies paslaptis“. Prostitucija bus leidžiama užsiimti asmenims nuo 20 metų. 1996 m. įstatymas, kuriuo protitucija buvo uždrausta, bus peržiūrėtas. Be to, persvarstymas turėtų padėti kovoti su dar vienu įstatymo pažeidimu – pirmiausia su kyšiais, kuriuos pareigūnai ima iš sekso paslaugų teikėjų. Tačiau nepilnamečių įtraukimas vis tiek išliks neteisėtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)