• Jei pavargai organizuoti


    Jei tu — laisva ir nepriklausoma moteris

    Esi stipri, savarankiška ir laisva. Puikiai tvarkaisi gyvenimą ir niekam neleidi jo reguliuoti. Tačiau artėjant masinėms šventėms su siaubu suvoki, jog pradedi jaustis... vieniša. Regis, visi aplinkui it susimokę susiskirstė poromis ir garsiai pasakoja, kaip romantiškai švęs Kalėdas bei Naujuosius.

    Tu vaikino neturi, todėl karštligiškai griebiesi bet kokių užduočių, sėdi darbe iki vėlumos, vaduoji šeimyniniais rūpesčiais užsivertusius kolegas ir kitais būdais stumi šalin mintis apie asmeninį gyvenimą. Tiksliau, suvokimą, kad jo nėra.

    Nedaryk šitaip!

    Jei esi pakviesta į šventinį vakarėlį, bet neturi su kuo eiti, nepulk skambinti visiems eksams, tolimiems pažįstamiems ir buvusiems klasės draugams. Atrodysi desperatiškai ir beviltiškai. Galiausiai dėl tokio elgesio pati savimi nusivilsi, taigi nuotaika tik dar labiau subjurs.

    Nesugalvok ir draugės prašyti, kad jos vaikinas pakviestų kokį simpatingą savo draugą. Juk jūsų skoniai gali skirtis, ir tas, kuris toks liuks jam, tau gali pasirodyti esąs žemiau žemo. Be to, nėra garantijų, jog tas beviltiškas variantas nepriskres prie tavęs ir nesugadins viso vakarėlio.

    Esi pakviesta į šventę, kur rinksis vien poros? Nė nemanyk gerai atsipalaiduoti ir atsigriebti už viską! Vargu ar ten sutiksi savo gyvenimo meilę, tačiau dėl įžūlaus elgesio keletą draugių prarasti tikrai gali.

    Daryk taip!

    Ieškok ne laisvo ir vienišo vaikino, o tokios pat merginos. Juk kartu būsite jau ne gyvenimo nuskriaustos vienišės, bet dvi simpatingos ir įdomios merginos. Be to, dviese smagiau rengtis vakarėliui, planuoti, kaip atkreipti patikusių vaikinų dėmesį, galop — drauge pabėgti iš nykios puotos į kur kas smagesnę vietą.

    Kalėdas, Velykas, Naujuosius, gimtadienį gali smagiai praleisti su šeima. Kaip tais senais gerais laikais: gausiai vaišėmis nukrautas stalas, dovanų vyniojimo procesas ir smagūs pokalbiai... Tai suteiks džiaugsmo ne tik tau, bet ir artimiesiems.

    Jei niekas niekur nepakvietė, o su šeima, deja, nėra galimybių švęsti, yra dar viena išeitis: eik į klubą viena. Nekompleksuok — juk net Pelenė į vakarėlį važiavo be palydos. Pabaigą žinai: sugebėjo sužavėti geidžiamiausią rūmų vaikiną. Kuo tu blogesnė?

    Linksminkis — gal tai paskutinis kartas, kai gali mėgautis savo pačios kompanija. Juolab kad šokti vieniems šiais laikais — anokia čia ir problema.

    Jei viską pražiopsojai

    Nesvarbu, dėl kokių priežasčių: gal daug dirbai, gal mokeisi, gal šiaip užsisvajojai, tačiau švenčių išvakarėse staiga susigriebei, jog neturi nei dovanų, nei šventinių drabužių, nei gėrimų, nei maisto. Net manikiūro ir pedikiūro nepasidarei — nieko! Žodžiu, visiškai nepasirengei švęsti.

    Nedaryk šitaip!

    Nepradėk kaip išprotėjusi bėgioti po parduotuves. Rizikuoji arba strigti spūstyse, arba nusipirkti visai ne tai, ko norėjai, arba išleisti kur kas daugiau pinigų, nei tikėjaisi. Maža to, realu, jog iššvaistysi santaupas visokiam šlamštui, kurio tau bei artimiesiems tikrai nereikia.

    Ir svarbiausia: tik nesugalvok pakviesta likti namie, nes neturi ko apsirengti!

    Daryk šitaip!

    Iš anksto apsirūpink šventinėmis smulkmenomis: žvakėmis, šaltosiomis ugnelėmis, fejerverkais, kokteilių puošmenomis, net popierinėmis kepuraitėmis. Beje, iš visų šių šventinių smulkmenų galima sukomplektuoti visai smagių dovanų. Juk svarbiausia — dėmesys, o ne dovanos kaina.

    Jei tokių šventinių turtų prikaupti nespėjai, be to, ir finansinė padėtis nedžiugina, imkis rankdarbių. Ne, nelėk galvotrūkčiais mokytis megzti ar nerti (nors jei moki, kodėl gi ne): panaršyk internetą ar mamos virtuvės knygas ir susirask nesudėtingų receptų.

    Prikepk, pavyzdžiui, visokiausių formų sausainukų: širdelių, trikampių, keturkampių, apvalių. Suvyniok saldžiąsias dovanas į gražų spalvotą popierių ir tikrai pelnysi komplimentų už originalumą — ypač kai sausainius pasigardžiuodami šveis visi svečiai.

    Ir pagaliau drabužiai. Manai, vakarėlio esmė — atrodyti stulbinamai? Pritariame. Bet dėl šios priežasties nebūtina pirkti naujos brangios suknelės. Pakaks tiesiog puikiai atrodyti. Likus kelioms dienoms iki vakarėlio pradėk laikytis obuolių ir kefyro dietos — net pora numestų kilogramų pakels nuotaiką.

    Dieną prieš šventę praleisk namie gražindamasi: šveisk kūną pačios sumaišytu šveitikliu iš kavos tirščių bei grietinėlės. Veidą palepink avižų dribsnių ir agurko kauke. Ryškiomis spalvomis nulakuok nagus ir susukusi suktukais plaukus sukurk ką nors originalaus — atrodysi nepakartojamai net su įprastais džinsais.

    Jei tau patinka vienatvė

    Tavo geriausia draugė — tu pati. Net trys žmonės tau — jau minia. Nuo vaikystės nekenti susibūrimų, pasisėdėjimų, vakarėlių ir visų kitų renginių. Į klubą tavęs ir su pagaliu nenuvarysi, visokie tabamiai tiek lotynų, tiek kitokiomis temomis tavęs taip pat nedomina, girtų šokiai su kardais kelia žiovulį, o nuo fejerverkų prasideda migrena.

    Esi iš tų, kuriems viešos šventės varo neviltį ir nuo jų norisi tik dar labiau spraustis į savo kiautą.

    Nedaryk šitaip!

    Užsitempusi ant veido kažką panašaus į šypseną didvyriškai žygiuoji į svečius. O kam? Kad sėdėtum nelaiminga kamputyje ir svajotum, kada gi pagaliau šitas košmaras baigsis? Nejaugi manai, kad kiti nepastebės tavo nuotaikos?

    Neversk savęs ir nedalyvauk visokiose akcijose atrakcijose. Kitaip visą likusį mėnesį graušiesi dėl išduotų principų. Arba vanosi save, kad ne tik nepasirodei per linksmybes deramai, bet dar ir susimovei dainuodama apie mišku kvepiančią eglutę.

    Daryk šitaip!

    Jei nenori niekur eiti, tai ir neik. Jei kokia draugė prilipo ir jokiais būdais atlipti nenori, kviečia primygtinai, sumeluok, jog prižadėjai eiti į kitą vietą. Kur konkrečiai — neaiškink. Paslaptingai šypsokis, ir visi nutarę, jog užmezgei romaną, paliks tave ramybėje.

    Šventes gali praleisti su tėvais, su mylimuoju, net su savo katinu ir mėgstama knyga, kurią seniai ketinai perskaityti iš naujo. Svarbu, kad jaustumeisi patogiai.

    Draugus savo dėmesiu palepink praėjus šventėms: rask laiko ir susitik su kiekvienu atskirai. Ramiai paplepėkite prie latte puodelio — taip, kaip esi pratusi. Kartu galėsi pasveikinti ir įteikti dovanėlę.

    Jei pavargai organizuoti

    Surengei draugams įsimintiną vakarėlį ir dabar jie neduoda tau ramybės — verčia organizuoti visas šventes. Net jei tave nuo šių pareigų jau purto, niekam neįdomu. Jautiesi, kaip koks klounas, iš kurio kaskart atėjus šventėms aplinkiniai tikisi naujų triukų, staigmenų — ne prastesnio vakarėlio nei pernai.

    Nedaryk šitaip!

    Fantazija ir jėgos galutinai išseko? Nesistenk gelbėtis banaliai kartodama ankstesnius švenčių scenarijus. Žmonės juos tikrai prisimins, taigi ir pati nusivilsi, ir juos nuvilsi.

    Įkyrėjo iki gyvo kaulo etatinės organizatorės vaidmuo? Tik nedemonstruok pykčio atsisakydama ką nors surengti arba pagelbėti kitiems organizatoriams.

    Daryk šitaip!

    Jei vakarėlis vyksta darbe, išnaudok jį savais tikslais. Iš anksto išsirink kelis ypatingus receptus: pavyzdžiui, meksikietiškų ar ispaniškų patiekalų. Susodink kolegas taip, kad šalia atsidurtų tie, kuriems labiausiai simpatizuoji. Šypsokis ir kalbink bosą — šventinį vakarą sušvelnėja ir prabyla net rūsčiausi. Gal jis pagirs tave už puikiai surengtą vakarėlį, o tu mainais galėsi pasidalyti keliomis idėjomis, apie kurias nedrįsai prabilti iki šiol.

    Galop jei renginių organizavimas tapo priverstiniu tavo hobiu, gal metas keisti profesiją? Gal iš tiesų tai šviesios tavo karjeros pradžia? Žiūrėk, Inga Bytautė: iš pradžių organizavo keliones draugams, dabar iš to dar ir visai nemenkai uždirba.

    Todėl kitą kartą surengusi klasės susitikimą įteik visiems po suvenyrą, užrašiusi ant jo savo telefono numerį. Jei organizuoji didesnę šventę, išdalyk visiems savo vizitines korteles. Taip susirasi pirmų komercinių klientų ar padidinsi jau esančių būrį. Linkime geros kloties, šaunuole!