Tikėjosi, kad kils žmonių nepasitenkinimas ir bruzdėjimai

Per beveik pusšimtį sovietinio gyvenimo metų lietuviai taip ir neprisirišo prie SSRS gyvenimo būdo ir neįsisavino komunistinių idealų. Ir kai tik didelė šalis praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje susidūrė su politinėmis ir ekonominėmis krizėmis, Lietuva vėl nusprendė paskelbti savo Nepriklausomybę. Tačiau Kremliuje šis mažos respublikos troškimas nebuvo vertinamas rimtai, rašo liveinternet.ru.

Anot portalo, pačioje Lietuvoje tuo metu pradėjo organizuotis liaudies judėjimas, siekiantis atskirti šalį nuo SSRS.

„Tai yra atviras žmonių apgaudinėjimas, kuriems įskiepytos iliuzinės idėjos apie savo gerovę pasitraukus iš SSRS, atmetus socializmą“, – taip įvykius Lietuvoje komentavo tuometinis Sovietų Sąjungos vadovas Michailas Gorbačiovas.

Baltarusijos vyriausybės vadovas 1990–1994 metais Viačeslavas Kebičas su M. Gorbačiovu susitiko Kremliuje, už uždarų durų 1990 metų gruodį, likus trims savaitėms iki Vilniaus įvykių. Susitikime buvo aptartas ir Lietuvos klausimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)