Technikos taisymas patiems, kojinių adymas

Net ir pasiturimai gyvenantys žmonės ne visada iš karto išmeta sugedusį šaldytuvą ar keičia ėmusią strigti skalbimo mašiną, o sovietmečiu apie tokius dalykus negalėjo nė pagalvoti. Skirtumas tik toks, kad dabar skalbyklės ar kompiuterio remontą patikti meistrams, o sovietiniai žmonės mąstė kitaip. Kam švaistyti pinigus ir trukdyti žmones, jei galima pamėginti pačiam sutaisyti sugedusį prietaisą? Be to, gauti šaldytuvą ar skalbimo mašiną buvo gana sudėtinga. O ką jau kalbėti apie automobilius – turinčius mašiną laikė tiesiog sėkmės kūdikiais, ra6oma portale kulturologia.ru.

Todėl viską, ką pajėgė, žmonės taisė patys. Šiuolaikinis jaunimas tikrai nesuprastų, kam nešioti suadytas kojines, jei galima nusipirkti naujas? Arba kam klijuoti atšokusį bato, šlepetės padą? Parduotuvėje visko gausu, interneto parduotuvėse – galybė prekių, tad kam adyti kojines? O SSRS žmonės viską labai tausojo ir taupė. Nėra skirtumo, ar suplyšusi kojinė, ar sugedęs televizorius. Jei žmogus turėjo bent kiek technikos srities žinių, bandė pats taisyti siurblį, viryklę, sulčiaspaudę. Kam pirkti naujus drabužius (juo labiau, kad sunku jų gauti), jei galima paimti adatą su siūlu ir užadyti kojinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)