Įvertino darbus

Neseniai Sharon Stone apsilankė Varšuvoje, kur Nobelio taikos premijos laureatų suvažiavimo metu jai buvo įteikta premija už indėlį kovojant su tokiomis mirtinomis ligomis kaip ŽIV ar AIDS. Apie jai skirtą įvertinimą aktorė sužinojo jau anksčiau ir tuoj pat suskubo parašyti laišką apdovanojimą jai skyrusiesiems. „Ačiū už šį ypatingą įvertinimą – vien mintis apie suteiktą garbę verčia nesustoti pusiaukelėje ir tęsti darbus“, - laiške rašė moteris.

Žinoma amerikietė jau beveik dvidešimt metų stengiasi prisidėti prie kovos su AIDS. Ji ne tik pati remia Amerikos AIDS tyrimų fondą, bet ir keliauja po pasaulį rinkdama lėšas medicininiams tyrimams. „Nenurimsiu tol, kol nebus rasti vaistai nuo šių mirtinų ligų“, - sakė aktorė.

Sh.Stone ne kartą ligoninėse lankė mirtinai sergančius pacientus ir bandė juos drąsinti. Ji taip pat dalyvauja įvairiose konferencijose, skirtose spręsti AIDS paplitimo pasaulyje problemas.

Iki šiol besifilmuojanti ir pati filmus kurianti moteris nebe pirmus metus yra prisijungusi ir prie krūties vėžio prevencijos kampanijos. Važinėdama po pasaulį ji kalba apie būtinybę pasirūpinti savo sveikata anksčiau, nei ištiks nelaimė.

Kovojo su mirtimi

Nors šiuo metu Sh.Stone teigia esanti visiškai sveika ir nenustoja visų stebinti itin jaunatviška išvaizda, aktorei anksčiau yra tekę „akis į akį“ susidurti su mirtimi. Prieš dvylika metų ją ištiko insultas. Tuo metu ji negalėjo net įtarti, kad jai gresia toks rimtas sveikatos sutrikimas. Ji buvo aistringa sportininkė - beveik neišeidavo iš treniruoklių salės, lankė kovos menus, darė tempimo pratimus, bėgiojo. Aktorė tikėjo esanti visiškai sveika, tačiau vieną dieną patyrė tokį stiprų galvos skausmą, jog susmuko tiesiog vietoje.

„Pajutau neįtikėtiną skausmą kairėje galvos pusėje, nukritau nuo sofos. Tada paskambinau vyrui ir pasakiau: „Manau, mane ką tik ištiko insultas“, - skaudų įvykį prieš metus prisiminė moteris. Moteris taip pat pasakoja, jog medikai ne iš karto suvokė, kodėl taip atsitiko iš pirmo žvilgsnio visiškai sveikai moteriai. Po kelių išsamesnių tyrimų medikai konstatavo, jog Sharon ištiko hemoraginis insultas.

Žinomai moteriai buvo atlikta tuo metu revoliucine vadinta operacija – jai įsiūti specialūs „vamzdeliai“, kurie leido atstatyti pažeistą kraujagyslę. Atsigavusi po ligos Sh.Stone teigė esanti labai laiminga galėdama žiūrėti kaip auga jos vaikai bei tęsti karjerą. „Buvau ant mirties slenksčio, tačiau dabar jaučiuosi puikiai. Nė kiek nesijaudinu kopdama į šeštą dešimtį, nes svarbiausia, kad esu gyva“, - vienam žurnalui sakė Holivudo žvaigždė. Tiesa, kol moteris sveiko ir bandė atgauti jėgas, ištiko dar vieną nelaimė – ją paliko vyras, todėl su viskuo tvarkytis teko pačiai.

Prieš kelerius metus Sh.Stone sudalyvavo reklaminėje kampanijoje, skirtoje plėsti žmonių žinias apie insulto simptomus ir galimybes išgelbėti gyvybę artimui ar net sau pačiam.

Tapo sveikuolė

Intensyviai sportuoti mėgstančiai Sh.Stone po insulto teko ieškoti kitų būdų, kaip išsaugoti gerą formą, jaunatvišką išvaizdą ir svarbiausia – nepakenkti sveikatai. Jai teko derinti mitybą ir nedidelio fizinio krūvio treniruotes, kurias nuolat stebi asmeninis treneris.

Moteris neseniai prabilo ir dar apie vieną neseniai pamėgtą užsiėmimą. „Pastaruoju metu vis dažniau įsijungiu muziką ir namuose šokdama atsipalaiduoju, aš tuo mėgaujuosi. Yra posakis – šok, lyg niekas nematytų – aš taip ir darau. Šoku taip, lyg niekas nematytų ir šoku tol, kol išprakaituoju. Manau, kad tai labai gerai. Tai gerai mano protui ir kūnui“, - aiškino puikias kūno linijas išsaugojusi aktorė.

Aktorė visada kreipė didelį dėmesį į tai, ką valgo, todėl net ir perkopusi penkiasdešimties metų ribą vis dar yra vadinama viena patraukliausių Holivudo moterų. Ne viename interviu žvaigždė yra sakiusi, kad apie kūną negalvotume kaip apie šiukšliadėžę: reikia valgyti saikingai ir tik naudingą maistą. Sharon nevartoja kofeino, yra atsisakiusi saldumynų ir cukraus. Tačiau vienas saldėsis turi išimtį: „Juodasis šokoladas – mano silpnybė, jo visuomet turiu rankinėje.“ Kartais, pietų metu, Sharon pasimėgauja nedidele taure vyno, tai vienintelė proga, kai aktorė sau leidžia vartoti alkoholį.

Tačiau net ir labai besistengiančiai išsaugoti gerą sveikatą Sharon kartais persekioja nesėkmės. Prieš porą mėnesių ji nualpo Milane vykusiame madų šou. „Ji nualpo ir buvo šalta. Visi labai išsigandome. Sharon nualpo dėl migrenos, todėl norėjome, kad daktarai ją apžiūrėtų. Nieko baisaus nebuvo nustatyta“, - žurnalui „US Weekly“ sakė įvykio liudininkas.

Pati moteris teigia, jog jaučiasi gerai, visai neseniai ji taip pat paneigė gandus neva serga diabetu. „Kalbos, kad sergu cukriniu diabetu, tėra tik gandai. Tiesą sakant, mano cukraus kiekis kraujyje mažas, kraujospūdis - normalus. Esu tikrai visiškai sveika“, - tvirtino moteris.

Tarp kitko

Taikos premija įteikiama kasmet nuo 1999 m, jos iniciatoriumi buvo Michailas Gorbačiovas.

Premija skiriama kultūros ir pramogų verslo atstovams už aktyvią veiklą siekiant spręsti svarbiausias šiuolaikinio pasaulio problemas.

Anksčiau apdovanojimą yra gavę aktoriai George'as Clooney ir Seanas Pennas.