Stengėsi gyventi kaip visi ir būti naudingu

R. Huddlestonas gimė 1895 m. JAV Misūrio valstijoje ūkininko šeimoje. Jis turėjo įgimtą kelių ir alkūnių sąnarių defektą: ir vieni, ir kiti buvo išsukti į išorę. Negana to, jo kojos buvo labai trumpos, tad vaikščioti jisai galėjo tik keturiomis.

Laimei, šeima nuo jo nenusisuko, juk tuo laikotarpiu buvo normalu atsikratyti sergančių vaikų. Tėvai berniuką mylėjo, o ir jis bandė jiems atsilyginti tuo pačiu. Nuo pat mažens R. Huddlestonas stengėsi gyventi kaip visi: vaikystėje žaidė su vaikais, išmoko plaukioti, padėjo tėvams nudirbti ūkio darbus.

Iš pradžių R. Huddlestonui buvo skiriamos palyginti lengvos užduotys, tačiau paaugęs jis prisidėdavo ir prie sunkių darbų. Jis melžė karves, padėdavo tėvui lentpjūvėje, o žiemą įsikinkydavo į rąstais pakrautas roges ir partempdavo jas iš miško. Sunkus fizinis darbas vaikiną ne tik sustiprino, bet ir užgrūdino jo charakterį. Matyt, dėl to, kad dažnai tampydavo roges, o gal kad vaikščiojo keturiomis, kaimynai praminė R. Huddlestoną Vaikinu Poniu. Bet jis nepyko – jis apskritai mokėjo į viską žvelgti pozityviai ir demonstravo geranoriškumą.

Jaunuolis daug dirbo ir įvaldė daugybę profesijų, pradedant automobilių remontininku ir baigiant medžio ir metalo apdirbimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją