Rinko pinigus už jos paleidimą iš vergovės pančių

Serialas susidėjo iš 100 epizodų, kurių kiekvienas truko 25 minutes. Tačiau kai kuriose šalyse „neaiškios“ Brazilijos istorijos buvo paprasčiausiai iškirptos. Todėl serialą sudarė 30 epizodų po 30 minučių. Kadangi sovietinės televizijos transliacijų tinklas buvo kitoks nei Europoje, kur buvo rodoma „Izaura“, serialo epizodai buvo sujungti į du, kurie truko valandą.

Sovietų Sąjungoje pirmieji penki serialo epizodai buvo transliuojami 1988 metų rudenį, o likę dešimt – 1989 metais vasario–kovo mėnesiais. „Muilo opera“ apie gražuolės vergės kančias nuskambėjo su trenksmu. Tuo metu SSRS nebuvo priemonių, kurios skaičiuotų peržiūrų reitingus. Užtat Lenkija turėjo tokias skaičiavimo sistemas. Jų duomenimis, „Vergę Izaurą“ žiūrėjo apie 81proc. šalies televizijos žiūrovų. Nelaimingą vergę užgriuvusios bėdos buvo garsiai aptarinėjamos kone kiekviename kampe, rašo mirnov.ru.

Įdomus incidentas su šiuo serialu įvyko Vengrijoje. Ten Izaura taip pat buvo mylima ir jos gailima, kad, pasak kalbų, kažkas net pradėjo rinkti pinigus už jos paleidimą iš vergovės pančių. Ar tai buvo sukčiai, nusprendę pasipelnyti iš vengrų namų šeimininkių naivumo, ar pačios namų šeimininkės, nuoširdžiai tikėjusios Brazilijos vergų išnaudojimu, taip ir liko nežinoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)