Ši infekcinė liga kasmet pražudydavo tūkstančius vaikų, o dar daugiau jų visam gyvenimui likdavo neįgalūs. Tuomet visą šalį purtė mirties, paralyžiaus ir izoliacijos baimė, rašo unbelievable-facts.com.
Tačiau ši istorija yra ne apie ligą, o apie žmogų, kuris ją įveikė vien tik savo valios pastangomis ir ryžtu. Tai istorija apie Paulą Alexanderį, kuris dar vadinamas „žmogumi geležiniuose plaučiuose“.

1952 metų vasarą Paulas buvo laimingas ir judrus šešiametis, Teksaso valstijos Dalaso mieste gyvenęs kaip ir visi kiti berniukai. Tačiau tais metais Jungtinėse Valstijose kilo didžiausias pavienis poliomielito protrūkis. Paulas užsikrėtė šia infekcija, ir per šešias dienas jo gyvenimas apvirto aukštyn kojomis. Iš sveiko, bėgiojančio, besišypsančio ir aktyvaus berniuko jis vos per vieną savaitę virto ligoniu, negalinčiu nei kalbėti, nei ryti, nei kosėti, nei kvėpuoti.

Taip prasidėjo jo gyvenimas, priklausantis nuo mechaninio respiratoriaus – geležinių plaučių – malonės. Niekas nemanė, kad Paulas ilgai išgyvens. Tačiau jis pranoko visų lūkesčius. Jis turėjo svajonių ir neleido, kad negalia užkirstų joms kelią! Jis baigė studijas ir tapo teisininku bei rašytoju, o jo istorija dabar gali įkvėpti milijonus žmonių, kurie kasdien pasiduoda savo pažeidžiamumui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)