Didier Jambartas buvo gerbiamas žmogus, bendruomenės Nante, vakarų Prancūzijoje, narys ir mylintis tėvas bei vyras. Bet po dvejų metų vaistų „Requip“ vartojimo jis tapo nuo jų taip priklausomas, dėl jų poveikio pardavė savo vaikų žaislus, norėdamas prasimanyti pinigų, ir reklamavosi internete, ieškodamas lytinių santykių.

Jis neseniai gavo didesnę nei 681 tūkst. litų kompensaciją už patirtą žalą, kai teismas Rene, Prancūzijoje, patvirtino jo teisę į kompensaciją.

Naująjį nutarimą priėmė Apeliacinis Teismas, priteisęs žalą, kurią D. Jambartui padarė Britanijos farmacijos milžinas „GlaxoSmithKline”. 52 metų D. Jambartas pratrūko verkti, kai teisėjai patvirtino jo pareiškimą apie „pragaru” tapusį gyvenimą po to, kai jis pradėjo vartoti įmonės gaminamus vaistus „Requip“.

Vyras pareiškė korespondentams, kad „tai reikšminga diena”.

Teismas padidino sumą už padarytą žalą iki 681 tūkst. litų kai išsiaiškino, kad buvo „rimtų, tikslių ir patvirtintų” įrodymų, kad D. Jambartas turi teisė apkaltinti „Requip“.

„Aš laimingas, kad teisingumas pagaliau buvo įvykdytas. Aš esu laimingas dėl savo žmonos ir vaikų. Dabar bent jau galėsiu ramiai miegoti“, - dailymail.co.uk teigė D. Jambartas.


Anot jo, pinigai, kuriuos jis gavo, neprilygo laimėjimui loterijoje. „Tai niekada neatpirks tų skausmą patirtų metų“.

D. Jambartas pradėjo bylinėtis dėl „Requip“ vaistų vartojimo nuo Parkinsonizmo dar 2003 metais. Anksčiau šis banko valdytojas, vietinės tarybos narys ir dviejų vaikų tėvas iš vakarų Prancūzijos aštuonis kartus bandė nusižudyti po to, kai pavirto į dėl sekso išprotėjusį lošėją iš pinigų.

Jis pasakojo teismui ištuštinęs savo banko sąskaitą, pardavęs vaikų žaislus ir pavogęs pinigus iš kolegų, draugų ir kaimynų. Iš viso jis pralošė daugiau nei 283 tūkst. litų daugiausia lažinęsis interneto arklių lenktynėse, ir užsiėmęs „įnirtingomis sekso paieškomis“.

Jis pradėjo rodytis interneto svetainėse ir rengti susitikimus, iš kurių vienas baigėsi jo išžaginimu. Vyras sakė, kad jo šeima iš pradžių nesuprato, kas vyksta.

Vyro elgesys tapo normalus, kai jis, išsiaiškinęs sąsają tarp vaistų ir jo paties veiksmų internetinėje svetainėje, liovėsi juos vartoti.

„Mano gyvenimas buvo ir yra lyg pragaras. Taip yra todėl, kad paprasčiausiai neįmanoma pamiršti tokios katastrofos kaip ši“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)