Pirmenybę ji teikia rimtiems filmams, nebijo provokuojamų vaidmenų. Monica pasiekė savo - ji vadinama ne tik viena gražiausių, bet ir viena talentingiausių dabarties aktorių. Dirbti su M.Bellucci svajoja geriausi pasaulio režisieriai.

Apie vaikystę

"Mano tėvai niekaip nesusiję su mano karjera. Mes gyvenome mažame miestelyje pačiame Italijos centre. Tėtis dirbo transporte, mama buvo tarnaitė. Pamenu, kad kartais po pietų mama vesdavosi mane į kiną. Mūsų miestelyje visi labai juo domėjosi, o aš - labiausiai. Nuo tada įsimylėjau Giną Lollobrigidą, Sofią Loren, Claudią Cardinale ir, žinoma, Anną Magnani."

Apie manekenės praeitį

"Iš modelio visada reikalaujama vieno - gerai atrodyti. Ir visiškai nesvarbu, ar mergina turi nors kiek smegenų, ar ne. Niekam neįdomi jos nuomonė jokiu klausimu. Kai man pasitaikė galimybė susipažinti su didžiojo kino pasauliu, nedvejodama sutikau."

Apie grožį

"Kvailam grožis - kliūtis. O jei esi protingas ir moki tuo grožiu pasinaudoti, - didelis pranašumas. Aš gerai jaučiuosi ne vien todėl, kad esu graži. Yra daugybė fiziškai patrauklių žmonių, kurie patys nekaip jaučiasi todėl, kad jų vidinis pasaulis neatitinka išvaizdos. Aišku, grožis žmones įkvepia ir veikia, tačiau būna liūdna, kai sutinki gražų žmogų su skurdžiu ar baisiu vidiniu pasauliu."

Apie žmogaus prigimtį

"Kai girdžiu vaiko juoką, noriu tikėti, kad žmogaus prigimtis graži ir gera. Tačiau iš esmės žmogus tebėra pirmykštis laukinis. Todėl ir reikalinga religija, įstatymai. Jei ne šitie varžantys veiksniai, žmogus pavirstų į žvėrį. Siaubinga, bet taip. Technologijos pasiekė aukščiausią lygį, tačiau mūsų moralės lygis nepakilo nė per centimetrą. Mes skrendame į kosmosą, o Žemėje vyksta karai, žmonės badauja."

Apie laisvalaikio pomėgius

"Aš tiek daug laiko praleidžiu išvykose, kad spėju pasiilgti artimųjų ir draugų. Nesu šurmulingų draugijų žmogus. Jeigu reikia rinktis: aukštuomenės vakarėlis ar šeima, nesvyruodama renkuosi pastarąją. Taigi kai nedirbu, gyvenu normalų gyvenimą. Tikrai."

Apie dukrą Divą

"Negaliu be jos gyventi, tarp mudviejų labai stiprus ryšys. Man šypsosi laimė: galiu nuolat būti su ja. Imu ją į filmavimus. Ne visoms moterims taip pasiseka. Kai dukra pradės lankyti mokyklą, kils problemų. Nežinau, kas bus. Bet dabar ji visada su manimi."

Apie pasakas

"Mano mama sako, kad dėl vienos pasakos - apie gudriąją žąsį - krausčiausi iš proto. Mama turėjo man ją sekti kokius tris tūkstančius kartų. Nuostabu turėti vaikų, kuriems gali sekti pasakas. Dabar, kai pati susilaukiau dukros, galiu sakyti, kad tai puikiausia patirtis pasaulyje. Ne visoms moterims - kai kurios mano draugės neturi vaikų, bet yra ne mažiau laimingos. O man tai - moteriškumo išsipildymas."

Apie vyrus ir moteris

"Vyrams meilė - tai gyvenimo dalis. Moterims meilė - tai gyvenimas. Aš iš tiesų taip manau. Po meilės akto vyras užsnūsta, o moteris guli, prisimena, mąsto apie tai, ką patyrė."

Apie filmavimąsi nuogai "Labai bijojau, ką pasakys mano vyras, pažiūrėjęs filmą, kuriame nemažai teko filmuotis nuogai. Jis mane pagyrė. Iš tiesų nusirengti man nesukelia jokių problemų, svarbiausia, kad tai nebūtų daroma tiesiog šiaip sau, tuščiai. Todėl kai vaidini gerų režisierių filmuose, visada jautiesi saugiai."

Dar apie dukrą

"Dėl jos galėčiau viską paaukoti, tačiau kartu esu laisvas žmogus, kuris gali elgtis kaip tinkamas ir nesukti galvos, ką apie jį po keliolikos metų pamanys dukra. Spėju, kad sulaukusi penkiolikos - brendimo amžiaus - Diva mane pasmerks, kad filmavausi nuoga."

Apie senatvę

"Kai pasensiu, verčiau žiūrėsiu į savo vaikus, o ne senus savo filmus. Prieš dešimtmetį kažin ar būčiau taip kalbėjusi. Pasak mano gero bičiulio, "laikas viską naikina - viską, kas neturi tikrosios vertės".

Apie prioritetus

"Kiekvienas filmas - tai visiškai nauja patirtis. Aš niekada niekam neskambinu ir nesiperšu. Tikiu, kad su manimi nori dirbti įdomūs režisieriai - tą įrodo įtemptas mano darbų tvarkaraštis. Filmuotis Amerikoje - puiku, bet aš pirmenybę teikiu Europos režisieriams. Negaliu pakęsti šabloniškų sprendimų".

Faktai

Monica Bellucci gimė Umbrijoje, Citta di Castello miestelyje. Būdama aštuoniolikos įstojo į Perudžos universiteto Teisės fakultetą. Po dvejų metų mokslą metė ir persikėlė į Milaną, ten pasirašė sutartį su "Elite" modelių agentūra. 1990 metais debiutavo viename televizijos filme. Išgarsėjo suvaidinusi pagrindinį vaidmenį Giuseppe's Tornatore filme "Malena".