Karjeros pradžia – įspūdinga

Augustas Gotfrydas Knoche gimė 1813 m. Halberštate, Vokietijoje. Jo ankstyvojo gyvenimo įrašų beveik neįmanoma rasti, tačiau žinoma, kad 1837 m. jis studijavo mediciną Freiburgo universitete ir dirbo universitetinėje ligoninėje.

1840 m. jis persikėlė į Venesuelą ir apsigyveno La Guairoje. Priežastis, paskatinusi gydytoją iš patogios Vokietijos persikelti į Pietų Amerikos džiungles, nežinoma. Į šią vietovę plūstelėjo vokiečių emigrantai, kurie atvyko dirbti derlingų žemių. Kadangi kalbėjo vokiškai, jo paslaugos buvo labai paklausios.

Gydytojas buvo šeimos žmogus, todėl vos tik įsitvirtino, prie jo prisijungė žmona ir dukra. Jos buvo ne tik jo šeima, bet ir pasirinko dirbti kartu su juo jo ligoninėje slaugytojomis ir padėjėjomis.

1845 m., praėjus penkeriems metams po atvykimo, jo gydytojo įgaliojimus vietoje patvirtino Centrinis Venesuelos universitetas. Nuo 1854 iki 1856 m. jis atsidavė senosios vietovės ligoninės – San Juan de Dios ligoninės – atkūrimui.

Nepaisant šiandien gana makabriškos reputacijos, daktaras Knoche buvo populiarus žmogus. Gydytojas buvo labai veiklus ir netrukus buvo laikomas beveik šventuoju. Jis savo lėšomis atstatė apleistą San Juan de Dios ligoninę ir joje gydė nemokamai. Per choleros epidemiją Knoche be baimės gelbėjo gyvybes, tiesiogine prasme ištraukdamas šimtus pacientų iš mirusiųjų. Šalia pasiaukojančio gydytojo buvo jo žmona ir dukra, dirbusios klinikoje slaugytojomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją