Buvęs JAV prezidentas 99 metų J. Carteris gyvena kuklų paprasto Amerikos pensininko gyvenimą. Baigęs savo politinę karjerą, 56 metų Carteris su žmona Rosalynn grįžo į savo gimtąjį Pleinso miestelį Džordžijos valstijoje. Žurnalistei pasisekė apsilankyti buvusio prezidento namuose ir paimti iš jo interviu, rašo „Daily Mail“.

„Nematau nieko blogo, jei kiti nori gyventi turtingai. Nekaltinu žmonių, jei jie mąsto kitaip. Aš niekada nesiekiau būti turtingas. Man pinigai niekada nebuvo mano gyvenimo tikslas“, – taip savo gyvenimą pakomentavo Carteris.

Nepaisant santūriai įvertinto savo požiūrio į pinigus, buvęs prezidentas Carteris gauna pakankamai solidžią – 210 700 JAV dolerių, metinę pensiją. Nors iš tikrųjų garbaus amžiaus sulaukęs vyras išleidžia labai mažai: jis tiesiog kukliai gyvena savo namuose Džordžijos valstijoje.

Ne visi buvę prezidentai išsiskiria tokiomis asketiškomis savybėmis. Bendra Carterio sąskaita, deklaruota praėjusiais finansiniais metais, siekia 456 tūkst. JAV dolerių. Tuo tarpu buvusių prezidentų George W. Busho, Baracko Obamos ir Billo Clintono perkopia daugiau kaip 1 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)