1972 m. 50-metė aukštuomenės liūtė Barbara Baekeland grįžo į savo dvarą Kensingtono aikštėje ir ketino nusimesti paltą, kai buvo netikėtai užpulta. Iš tamsos iššokęs vyras bandė sugriebti Barbarą, tačiau moteris sugebėjo ištrūkti iš jo rankų. Beviltiškai bandydama išsigelbėti, ji išlėkė iš namų ir nubėgo pagalbos pas kaimynus, tačiau pargriuvo ant asfalto. Nespėjus atsikelti ji išgirdo sunkų persekiotojo alsavimą už nugaros, o kitą sekundę jis sugriebė ją už plaukų ir nutempė ant važiuojamosios dalies, kad ji pakliūtų po pravažiuojančių automobilių ratais.

Moteris bandė priešintis, rankomis įsikibusi į metalinius vartus, tačiau tai tik supykdė užpuoliką. Tada jam kilo nauja mintis, kaip nužudyti moterį: jis puolė atgal į namus, o po kelių sekundžių vėl pasirodė ant slenksčio, mojuodamas peiliu ir šaukdamas, kad smogs kiekvienam, kuris bandys jam trukdyti.

Barbaros Baekeland gyvenimas galėjo pasibaigti po poros akimirkų, jei ne jos draugė Sue Guinness, kuri netikėtai užsuko jos aplankyti. Sue pasibaisėjo jos žvilgsniu ir puolė pas Barbarą, kad apsaugotų ją nuo užpuoliko. Tokio įvykių posūkio užpuolikas akivaizdžiai nesitikėjo. Jis sustingo tarpduryje, tada apsisuko ir nubėgo atgal į namą, o iš ten pro galines duris paspruko.

Tačiau policijai pavyko jį greitai surasti. Juk ir nukentėjusysis, ir nusikaltimo liudytojas buvo gerai pažįstami su užpuoliku. Paaiškėjo, kad tai Barbaros sūnus, 26 metų Tony Baekelandas. Bet kas jį privertė taip žūtbūt trokšti motinos mirties? Kad tai suprastume, teks pasinerti į Beiklandų istoriją ir atkasti baisiausius skeletus, slypinčius paauksuotose garsiosios giminės spintose.

Bakelandų šeima

Bakelandų šeima visame pasaulyje išgarsėjo XIX ir XX amžių sandūroje. Tuomet amerikiečių chemikas Leo Baekelandas išrado bakelitą – plastiko rūšį, plačiai naudojamą gamyboje. Bakelitas buvo dedamas į beveik visus gaminius – nuo ​​radijo aparatų ir plokštelių iki protezų ir atominių bombų – todėl Leo Baekelandas iš savo išradimo gavo didžiulius dividendus ir greitai tapo milijonieriumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)