Prieš ketvirtį amžiaus gyvuoti nustojusią „Dignidad“ koloniją lig šiolei gaubia begalė paslapčių, dauguma kurių nugulė į bylas su žyma „Slaptai“.

Pedofilui reikėjo priedangos

Pasibaigus Antrajam pasauliniam karui tūkstančiai nacistų ieškojo prieglobsčio Pietų Amerikoje.
XIX a. septinto dešimtmečio pradžioje bėgančių iš Europos į Čilę vokiečių srautas beveik išseko, tiesa, atvykstančiųjų dar pasitaikydavo. Tad kai 1961 m. į šalį atvyko keturiasdešimtmetis Paulas Schaferis, tai nieko nenustebino, juo labiau, kad šis emigrantas buvo ne iš probleminių. 1921 m. gimęs P. Schaferis, kaip ir dauguma jo bendraamžių, kariavo, gavo porą apdovanojimų ir neteko kairės akies.

P. Schaferis nebuvo nacistas nusikaltėlis – jis tarnavo jefreitoriumi karinių oro pajėgų medicinos tarnyboje, todėl Europoje jo tikrai neturėjo ieškoti. Kodėl vokietis išvyko iš tėvynės, kur jam niekas negrėsė? Todėl, kad Vokietijoje jis įkliuvo už nepilnamečių prievartavimą. Norėdamas būti arčiau savo nesveiko potraukio objektų, P. Schaferis iš karto po karo įsidarbino auklėtoju vaikų darželyje prie evangelikų bažnyčios Liuchovo-Danenbergo rajone, Vokietijos federacinėje respublikoje (VFR). Pedofilas greitai įkliuvo, jam teko slapstytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)