Klaipėdietė Žydrūnė Sukauskienė „Delfi“ papasakojo apie sunkų kelią, kurį eina sūnaus sveikimo link. Jos sūnui šiuo metu 23 metai, vaikinas kenčia dėl sunkios negalios.

„Jam pripažintas cerebralinis paralyžius, 75 proc. neįgalumo... Labai norėčiau papasakoti jo istoriją. Visų pirma, vien dėl to, kad jam nustatyta viena diagnozė, o gydome nuo kitos. Be to, jam reikalinga operacija, kurios laukiame jau ilgą laiką. Antra, atradome žmogų, kuris jam padeda, tačiau tai kainuoja didelius pinigus...

Mano sūnus gimė sveikas, vystėsi normaliai, tik truputį vėliau pradėjo sėdėti. Bet beveik metų pradėjo vaikščioti, lakstyti, kaip ir visi vaikai. Tačiau maždaug nuo 6 metų jis pradėjo stiebtis vaikščiodamas. Tad pradėjom vaikščioti pas gydytojus, aiškintis. Kai jam buvo 7 metai Kauno klinikose darė galvos tomografiją. Ir nieko blogo nerado, tačiau gydytojai, kadangi nežinojo, kas yra, nusprendė parašyti, kad tai – cerebrinis paralyžius.

Tačiau jam viskas buvo gerai, neskaitant to, kad jis kuo toliau, tuo labiau stiebėsi. Ir mes vėl kreipėmės į ortopedus. Kol radome gerą gydytoją, jau buvo vėlu, jis nedavė 100 proc. pasveikimo garantijos. Sūnui padarė achilo sausgyslių operaciją, ir kurį laiką buvo gerai. Tačiau vėliau vėl pradėjo stiebtis. Na, ir šįkart iki tokio lygio, kad jam išsikraipė kojos, ir jis nebegali savarankiškai vienas vaikščioti.

Jau 1,5 metų laukiame operacijos, ir dar neaišku, kada ji bus. Mes iki šiol tiksliai nežinome, kas yra: ar cerebrinis paralyžius, ar kažkokia ortopedinė liga, kurios metu neauga sausgyslė“, – pasakojo moteris.

Operacijos metu sūnui turėtų būti atstatyti kaulai ir achilo sausgyslės. Pati operacija bus nemokama, tačiau po jos vėl reikės reabilitacijos. Reabilitacija – vienintelis dalykas, šeimai padedantis ir šiuo metu.

„Mums padedantis žmogus – tai masažistas Liutauras Zubė. Jis atvyksta į namus, masažuoja sūnų, daro mankštas ir tempimus. Padeda, nes iki jo raumenys jau buvo visai atrofavęsi. Specialistas dirba be išeiginių, lanko mus kasdien, taigi, savaitė atsieina 350 eurų“, – paskaičiavo Z. Sukauskienė.

Šeimai tai – didžiulė suma, per mėnesį susidaro 1400-1750 eurų. Jiems reikalingi nemaži pinigai tam, kad galėtų ir toliau kokybiškai tęsti mankštas ir reabilitaciją, ir to padedami sulauktų operacijos. Šiam tikslui šeima įkūrė labdaros ir paramos sūnui fondą. Norintys paaukoti gali tą padaryti šiais duomenimis: „Sukauskio labdaros ir paramos fondas“, įmonės kodas 305946363, sąskaitos Nr. LT177044090102661438 (SEB bankas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)