Tokia keista, bet naudinga idėja kadaise šovė į galvą Tolimųjų Rytų mokslo legendai – medicinos mokslų daktarui, pasaulinio garso farmakologui, naujų vaistų ir ištisų medicinos sričių kūrėjui Izraeliui Ickovičiui Brechmanui.

Profesorius Brechmanas nutiesė tiltus tarp Rytų medicinos ir šiuolaikinio mokslo. Ieškodamas trokštamos panacėjos, jis žvalgėsi į Usūrio taigą ir vandenyno gelmes. Jis tyrinėjo trepangų, medaus, moliuskų, ragų savybes, pasiekė, kad į maisto pramonę būtų įvestas geltonasis cukrus su eleuterokoku, sukūrė tinktūrų „Ussurijskij balzam“ ir „Aukso ragas“ receptus.

Tarp garsiųjų jo nuopelnų – publikacijos apie ženšenio ir eleuterokoko naudą, apie kurią anksčiau masinis vartotojas net nežinojo. Tačiau profesorius ir toliau dirbo adaptogenų – medžiagų, galinčių padidinti žmogaus organizmo adaptacines galimybes – tyrimo kryptimi.

Ieškojo veiksmingo būdo kovai su alkoholizmu

Kaip tik šių tyrimų metu Brekmanas pagalvojo, kad tai galėtų padėti kovoje su sovietinių piliečių alkoholizmu. Būdamas ne tik gydytojas, bet ir realistas, jis puikiai suprato, kad žmonės nenustos gerti, jei juos spausime apribojimais ir draudimais, todėl nusprendė į problemą pažvelgti kūrybiškai – išrasti tokį alkoholinį gėrimą, kuris neturėtų tokio žalingo poveikio organizmui – pagirių ir nuo jų įgytos priklausomybės nuo alkoholio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)