Įtraukė jį į „žemiau 175 centimetrų klubą“

Nežinia, koks bus naujojo Didžiosios Britanijos ministro pirmininko Rishi Sunako politinis likimas, tačiau jau dabar galima teigti, kad Jungtinė Karalystė niekada neturėjo tokių vyriausybės vadovų.

42 metų Rishi Sunakas yra pirmasis Indijos kilmės ministras pirmininkas Didžiosios Britanijos istorijoje. Be to, jauniausias valstybės veikėjas per daugiau nei 200 metų, užimantis tokias aukštas pareigas (neskaitant Williamo Pitto jaunesniojo, kuris 1783 metais vadovavo ministrų kabinetui, būdamas 24 metų). Sunakas pasiekė dar vieną rekordą dėl savo mažo ūgio.

„Daily Mail“ žurnalistai įtraukė jį į vadinamąjį „žemiau 175 centimetrų klubą“, kuriame jau yra Ukrainos prezidentas Vladimiras Zelenskis (170 centimetrų), Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (170 centimetrų) ir jų kolega prancūzas Emmanuelis Macronas (173 centimetrai). Taigi, 170 centimetrų ūgio Sunakas tapo mažiausiu Didžiosios Britanijos ministru pirmininku nuo Winstono Churchillio laikų, kurio ūgis 168 centimetrai.

Kaip taikliai pabrėžė britų laikraštis „The Guardian“, Rishi Sunako kilmė gali būti naudojama norint atsekti visą Britų imperijos istoriją.

Abu Sunako seneliai kilę iš Pandžabo regiono, kuris buvo laikomas viena skurdžiausių Britų Indijos provincijų. Po to jie emigravo ir persikėlė į kitas Britų imperijos kolonijas Rytų Afrikoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją