Apie tai girdėjo, turbūt, visi, tik nematė savo akimis

Filmuotą medžiagą apie šios nuo kitų žmonių atsiskyrusios šeimos gyvenimą „Youtube“ kanale jau peržiūrėjo milijonai. Ir ne atsitiktinai – Whittakerių išsigimimai nepalieka abejingų, rašoma the-sun.com. Kraujomaišos santykiai šioje šeimoje tęsiasi keturias kartas.

Didžiausia iš kraujomaišos kilusi šeima Amerikoje prasidėjo nuo dviejų identiškų brolių dvynių vaikų santuokos. Vaikai šioje šeimoje gimė su įvairiausiais genetiniais defektais, o kai kurie negali kalbėti – tik urzgia ir ūkčioja.

Whittakerių šeima gyvena aptriušusiame name Ode, Vakarų Virdžinijos valstijoje. Švelniai tariant, neįprasta tai, kad dalis jos narių susikalba urgzdami ir leisdami įvairius garsus.

„DailyMail.com“ aprašo kraujomaišos istoriją, kuriai pradžią davė identiškų dvynių brolių Henry ir Johno Whittakerių vaikai, susituokę 1937 m.

Režisierius Markas Laita sukūrė dokumentinį filmą apie šią šeimą, kuriame atskleidžiami jos narių patiriami sunkumai ir psichinio bei fizinio pobūdžio sutrikimai, atsiradę dėl kraujomaišos.
Regis, stipriausiai kraujomaišos nulemtų sutrikimų paveiktas šeimos narys Ray bendravo su režisieriumi, skleisdamas įvairius garsus ir pirštu baksnodamas į įvairius daiktus namuose tarsi vaikas.

M. Laita bendrauja su jos nariais nuo 2004 m., o 2020 m. pradėjo kurti dokumentinį filmą apie juos.

Pasak M. Laitos, būtent genetinės komplikacijos nulėmė daugelio šeimos narių elgesio sutrikimus. Tiesa, kaimynai palaiko šią iš kartos į kartą Ode gyvenančią šeimą, saugo jos narius nuo aplinkinio pasaulio. Režisierius M. Laita pirmą kartą atvyko pas Whittakerius 2000-aisiais, o jį pasitiko šautuvus atstatę kaimynai.

Pabandė išnarplioti giminystės ryšius

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)