Plastikos chirurgo aukų sąrašas ilgėja

Po nesėkmingų plastinių operacijų 2023 metais rugpjūčio 17 dieną mirė žinomas Argentinos šokėjas Mariano Caprarola, o praėjus dviem savaitėms, rugpjūčio 31 d. mirė populiarus Argentinos modelis, televizijos realybės šou laidų vedėja ir aktorė Silvina Luna. Moters sveikatos problemos prasidėjo dėl nesėkmingos plastinės operacijos, atliktos dar 2011 metais. Padėtį apsunkino, susirgus koronavirusu, kilusios dėl komplikacijų. Žinoma aktorė buvo paguldyta į Buenos Airės ligoninę birželio 13 dieną dėl hiperkalcemijos, dėl kurios ir išsivystė ūminis inkstų nepakankamumas, rašo CNN Espanol. Žvaigždė ligoninėje praleido 79 dienas. Jai prireikė inksto persodinimo ir, kad išgyventų, buvo atliekamos trys dializės per savaitę.

Netrukus paaiškėjo, kad Silvinos Lunos išgelbėti neįmanoma, todėl artimieji sutiko, kad ji būtų atjungta nuo gyvybės funkcijas palaikančių aparatų.

Gerokai prieš tai televizijos žvaigždė savo socialinio tinklo paskyroje parašė, kad jai buvo blogai atlikta operacija. Modelis kaltino gydytoją, kuris patepė metakrilatu jos sėdmenis. Ji kartu su dar trimis aktorėmis ir televizijos laidų vedėjais padavė ieškinį plastikos chirurgui Anibalui Lotockiui.

Kol Argentinos teismai ir toliau aiškinasi dėl Aníbalo Lotockio aplaidumo, nusikalstamų veikų ir patraukto baudžiamojon atsakomybėn dėl didelio atgarsio sulaukusių šokėjo Mariano Caprarolos ir modelio bei aktorės Silvinos Lunos mirties, kiti pacientai, papuolę po jo peiliu, baiminasi dėl savo gyvybių, rašo batimes.com.ar.

Anot leidinio, Lotockio aukų sąrašas kasdien ilgėja. Dauguma padavė tą patį ieškinį teismui ir reikalauja, kad tie, kurie dangsto gydytojo nusikaltimus, nustotų jį ginti. Tačiau tuo pat metu jie vis labiau baiminasi, kad gali patekti į dabar jau plačiai žinomą, vadinamąjį „Lotockio efekto“ aukų sąrašą. Tiek žinomi, tiek anoniminiai jo pacientai dalijasi nerimu dėl savo sveikatos ir aiškina, kaip jų gyvenimas pasikeitė amžinai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją