– Šie pokyčiai jums – labiau pamaloninimas ar rūpestis?

Nei tas, nei anas. Aš jau žinau, ką reiškia būti laidos vedėja. Jei dabar būčiau tapusi naujos laidos vedėja, galėčiau sakyti, jog man tai – pamaloninimas, nes manimi pasitikima, suteikiama galimybė. Šioje laidoje aš su Rūta dirbu seniai. Taip, šios permainos man – papildomas rūpestis, bet kad tai būtų didžiulės permainos – tikrai nesakyčiau.

– Kiek metų jūs jau televizijoje?

Ko gero, aštuoniolika.

– Koks karjeros etapas jums buvo įdomiausias?

Man viskas buvo įdomu. Pati pradžia, kai dar studentai atėjome į televiziją vesti „Holivudo žinių“. Buvo labai smagu, kad niekas mūsų nemuštravo ir nenurodinėjo, kaip ir ką turime daryti. Nesakyčiau, kad ir darbas „Nuo... iki...“ man buvo tarsi ramus vanduo. Su Rūta prigalvojome įvairių dalykų, kaip mados laidą paversti tikru gyvenimo būdo žurnalu.

Įsiminė ir projektas „Pakeleiviai“, kai grįžusi iš vienos šalies ir net neišsikrovusi lagamino iškart turėdavau vėl išvykti. Galiu tik pasidžiaugti, kad turiu svajonių darbą jau aštuoniolika metų.

– Kokių netikėtumų negalite pamiršti?

Patys didžiausi netikėtumai gali nutikti Rusijoje. Matyt, tokie jau ten žmonės. Gali ilgai ir kantriai tartis dėl interviu, derinti detales ir, kai jau viskas būna sustyguota, staiga gauti neigiamą atsakymą vien dėl to, kad pašnekovas prastai nusiteikęs. Kita vertus, gali važiuoti dėl vieno interviu ir paskambinusi kitam pašnekovui iškart gauti jo sutikimą.

Viena iš pastarųjų kelionių buvo, kai PBK televizijoje vyko projektas „Ledas ir liepsna“, kuriame dalyvavo Povilas Vanagas su Agne Ditkovskyte. Norėjome parodyti, kokio masto yra šis renginys. Ilgai tarėmės, derinome, tačiau leidimo negavome.

Nuvykę į Maskvą ir praradę viltį patekti į šio renginio užkulisius sulaukėme Povilo skambučio. Jis pakvietė atvykti į ledo rūmus. Tačiau kai radome, kaip ten patekti, sulaukėme kažkokio žmogaus keiksmų, esą kas mes ir ko mums reikia. Laimė, staiga atsirado kitas vyras, kuris akimirksniu situaciją pakeitė – filmavome, kur norėjome ir ką norėjome.

– Ar pasikeitus vedėjoms laidoje sulauksime ir daugiau naujovių?

Kasmet mes stengiamės atrasti vis kažką nauja ir patraukti žiūrovų dėmesį intriguojančiomis sėkmės istorijomis. Stengsimės ir šiemet neapvilti savo gerbėjų.

– Ar namuose daug kalbatės apie televiziją?

Ne. Mano vyras nėra televizijos žmogus, todėl apie savo darbą stengiuosi nekalbėti, nebent papasakoju, ką įdomaus nufilmavau, ir paklausiu jo nuomonės.

– Ar kelionės yra ir jūsų šeimos mėgstama poilsio forma?

Manau, kad dauguma žmonių tai patvirtintų. Norisi kuo daugiau pabūti su šeima ir neužsibūti Vilniuje, nes tuomet, nori to ar ne, imi galvoti apie darbą ir dirbti. Šiemet keliavome ir visi trise, ir aš su dukra. Buvome Druskininkuose, stebėjomės, kokia švari ten aplinka, jei miškuose raitosi daugybė storų žalčių. Dar su dukra buvome Alanijoje, Nidoje, su draugais tradiciškai atostogavome Latvijoje.