Santuokos įžadais nesusaistytas Dovydas vis dažniau pagalvoja apie vaikus.

“Tačiau šeimą kursiu tik tuomet, kai sutiksiu patikimą moterį. Meilė neužgęsta, kai yra abipusė pagarba”, - apie širdies reikalus prasitarė atlikėjas.

- Prieš kelias dienas vyko Vilniuje, netoli Seimo, įsikūrusio muzikinio klubo “Prospekto klubas”, kuriam vadovaujate, oficialus atidarymas. Esate ne tik profesionalus dainininkas, bet ir įžvalgus verslininkas?

 Studijavau verslo vadybą ir ekonomiką. Praktiką atlikau Klaipėdos uosto direkcijoje. Prireikė ne vienerių metų kruopštaus kasdienio darbo, kad įsiliečiau į pramogų verslo žmonių gretas. Praktikos įgijau ir daug kas tapo aišku pradėjus dirbti Žilvino Žvagulio prodiuserinėje kompanijoje. Lietuvoje labai trūksta muzikinių klubų, kur techniškai būtų galima rengti koncertus. Taip kilo mintis, jog “Pikaso” galėtų koncertuoti savo pačių scenoje.

- Kokia klaipėdiečių vyrų trio “Pikaso” sėkmės formulė?

Tiesiog tyliai ir daug dirbame. Orientuojamės tik į kokybę. Ne tik aš, bet ir mano kolegos Robertas ir Dainius nešvaistome laiko, branginame kiekvieną akimirką. Būtų galima pasakyti, kad gyvenu taip, lyg ta diena būtų paskutinė. Esu realistas, tačiau visada pozityviai nusiteikęs. Mūsų grupę aplenkia skandalai, nes esame dirbtinių reklamų, kas, beje, Lietuvoje ypač madinga, priešininkai.

Atsiprašau, vienąkart buvome patekę į nemalonią situaciją. Darėme akciją prieš narkotikų platintojus, o buvome suprasti, jog giname vartojančiuosius narkotines medžiagas. Nors renginio esmė buvo, kad reikia bausti ne tuos, kurie svaiginasi narkotikais, o tuos, kurie juos platina, pardavinėja.

- Vadovaujatės principu, kad talentui nereikia reklamos - jis pats prasiveržia? Tiesa, kodėl “Pikaso” savo dainomis nedžiugina televizijos žiūrovų?

Ne mes ieškojome, bet mus atrado klaipėdiečiai prodiuseriai Gintaras ir Mindaugas Bendžiai. Taip prieš vienuolika metų ir gimė trijų vaikinukų grupė “Pikaso”. Man tuomet nebuvo nei 16-os. Esame dėkingi kompozitoriui Laimonui Žulpai, kurio mums sukurtos dainos tapo hitais. Mes suformuluodavome mintis, dainos idėją ir viską surašydavome ant lapo. Jis turėjo Dievo dovaną, kad visa tai per valandą virstų daina.

O kas dėl televizijos, tai daugiau nei pusmetį nežiūriu lietuviškų kanalų. Be komentarų, kas transliuojama. Vadinu tai taip: "Nori būti sveikas? Išjunk televizorių!" O ir internetinėse svetainėse ieškau tik tikslinės informacijos.

- Nepaisant didžiulio populiarumo tarp merginų, nesate vedęs. Ieškote moters idealo?

Per savo romantizmą ir patiklumą esu ne kartą “nudegęs”. Galiu pasakyti tik tiek, kad lengvabūdiškos ir savęs negerbiančios merginos - ne man. Šeimą kursiu tik su patikimu žmogumi. Tik save gerbianti moteris gerbs ir savo vyrą. Yra pagarba, yra meilė, ištikimybė, vidinė ramybė.
Tiesa, nors mano širdis laisva, vis dažniau save “pagaunu”, kad jau norėčiau turėti vaikų. Nebūsiu toks unikalus, kaip dabar žinomi žmonės skelbiasi, kad nori turėti tris, keturis vaikus ir dar įsivaikinti. Gal kai kas iš to darosi ir reklamą. Mano gėdai turiu pripažinti, kad svetimo vaiko nemylėčiau taip, kaip savo.

- Trykštate energija, puikiai atrodote - investuojate į sveikatą?

Turėjau problemų su sveikata dėl antsvorio. Nesirūpinau mityba, valgiau absoliučiai viską, “visaėdis” buvau. Prisivalgydavau vienąkart per dieną, tad natūralu, kad viskas “ėjo” į kūną.

Pradėjęs užkandžiauti penkis kartus per dieną ir atsisakęs kai kurių produktų, pavyzdžiui, kiaulienos patiekalų, ne tik susigrąžinau kūno formas, bet ir trykštu sveikata (juokiasi. - Aut. past.).

Renkuosi ūkininkų užaugintas daržoves ir vaisius, nes tai, kas yra prekybos centruose, neturi nei kvapo, nei skonio. Be to, reguliariai lankausi sporto klubuose, o kai kada ir rytinę mankštą darau. Lauko tenisas yra mėgstamiausia sporto šaka, tačiau dėl laiko stokos labai retai jį žaidžiu.

Optimizmas ir pozityvus mąstymas taip pat yra puiki investicija į sveikatą. Tikiuosi, kad dar negreit teks kreiptis į gydytojus.