Apie Josifo Stalino ir Volfo Mesingo santykius sklandė daugybė legendų

„Su Stalinu jis susitikdavo gana retai, bet susitikdavo“, – sakė rašytojas, tyrinėtojas Varlenas Stronginas. 

Po ilgų patikrinimų, Stalinas asmeniškai leido Messingui gastroliuoti po visą SSRS su savo pasirodymais, kur salės visada buvo pilnutėlės. Kaip ir kuo dar šis aiškiaregis ir ekstrasensas išsikovojo Stalino pasitikėjimą – iki šiol paslaptis, kurią galima atskleisti nebent pažvelgus į Mesingo asmeninę bylą, kruopščiai saugomą KGB archyvuose. Pagal vieną versiją – Messingą užverbavo Sovietų Sąjungos užsienio žvalgyba, kuri galėjo panaudoti jį savo tikslams. Bet už SSRS ribų jis niekada nebuvo siunčiamas.

Garsiojo telepato atsiminimuose, kuriuos užrašė žurnalistas Michailas Chvastunovas, aprašyti patikrinimai, kuriuos neva organizavo lyderis. Tačiau blaiviai juos įvertinus ir išsamiai patikrinus paaiškėjo, kad Volfas Mesingas net nebuvo susitikęs su Stalinu. Jokiuose Kremliaus lankytojų registracijos žurnaluose jo pavardė nefigūruoja. Abejonių kelia ir garsiajam artistui bei hipnotizuotojui priskiriamos pranašystės apie Didžiojo Tėvynės karo pabaigą ir visų tautų tėvo mirties datą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją