Mama Kalėdų proga padovanojo pirmąją gitarą

„You‘re My Heart, You‘re My Soul“ („Tu esi mano širdis, tu esi mano siela“) – pamenate, kaip ugningai šį hitą dainavo šviesiaplaukis su duobutėmis skruostuose Dieteris Bohlenas ir gražuolis ilgais plaukais bei padažytomis akimis ir lūpomis Thomas Andersas? Ši daina buvo grupės „Modern Talking“ debiutas, kuri greitai tapo labai populiari. Tada jau kelių milijonų gerbėjų choras kartu su jais traukė „Cheri, Cheri Lady“, „Brother Louie“, „Atlantis Is Calling“ ir kitas dainas. O viskas prasidėjo prieš 40 metų, 1983-ųjų vasarį. Perspektyvus jaunas kompozitorius ir prodiuseris Dieteris Bohlenas atvyko į įrašų studiją pasižiūrėti, ar yra tinkamas atlikėjas jo dainoms. Ir susipažino su Thomu Andersu... Iš tikrųjų šio atlikėjo visai kitas vardas ir pavardė, kurį tėvai suteikė jam gimus.

1963 metais kovo 1 d. Vokietijos mieste Miunstermeifelde, esančiame netoli Koblenco, Peteris ir Helga Weidungai susilaukė sūnaus Berndo. Tėvas Peteris Weidungas buvo Miunstermayfeldo miesto burmistras (meras), o mama Helga užsiėmė smulkiu verslu, rašo radioswissclassic.ch.

Vyresnysis sūnus Achimas buvo triukšmingas ir neramus berniukas, todėl moteris svajojo, kad kitas vaikas jų šeimoje bus mergaitė. Mažasis Berndas buvo brolio priešingybė – tylus ir ramus. Jis buvo švelnaus, moteriško charakterio, todėl mamos noras iš dalies išsipildė. Tačiau berniuko vardą ir pavardę sunkiai ištarė ir įsiminė ne tik jo bendraamžiai.

Miestas, kuriame gimė būsimoji įžymybė, turi dar sudėtingesnį Miunstermayfeldo pavadinimą. Jo gyventojų skaičius siekia apie tris tūkstančius, o per daugiau nei tūkstantį istorijos metų plačiai žinomi tapo tik du jo piliečiai – XIX amžiaus teologas Heinrichas Klee ir Berndas Weidungas (tai yra Thomas Andersas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją