Daiva Mikuckienė praėjusį mėnesį lankydamasi Lietuvoje spėjo nuveikti iš tiesų daug. Jos kurtomis suknelėmis fotosesijai pasidabino ir dainininkė Daina Bilevičiūtė. Panašu, kad mylimas darbas šiai talentingai dizainerei yra didžiausias gyvenimo variklis.

- Daiva, Kokia Jūsų kaip dizainerės istorija, t.y. kaip pradėjote savo kūrybinį kelią?

Jei jau atvirai, tai net nepamenu, kada pasiuvau pirmąjį „aprėdą“ savo mylimai lėlei... Gal buvau kokių ketverių... Na, taip ir prasidėjo - siuvau sau, sesei, mamai. Kadangi abu mano tėvai buvo siuvėjai, - net nepastebėjau, kaip išmokau ir sukirpti ir susiūti. Vėliau savo žinias gilinau ir Burda Moden mokykloje Vilniuje, ir Suaugusiųjų Dailės mokykloje, ir Dizaino ir technologijos universitete Kaune. Lietuvoje kūriau ir siuvau kolekcijas. 15 metų dirbau su Deimantės modelių agentūra. Taip pat 5 metus vienai komercinei Lietuvos televizijai siuvau ir kūriau rūbus renginiams ir įvairiems šou. Tai man buvo labai malonus ir įdomus darbas.

- Jei ne paslaptis, kokios buvo emigracijos priežastys?

Kaip ir daugeliui lietuvaičių - užgriuvusi krizė; TV drastiškai sumažino algas, ponios ėmė taupyti ir mažiau siūti. Na,krizė yra krizė... O be to, kaip ir visiems meniškos sielos žmonėms, kirbėjo mintis save išbandyti ir svetur.

- Kaip gimė Jūsų barokinių suknelių kolekcija? Kodėl būtent Barokas?

Aš apskritai labai myliu antikvarinius daiktus, meną. Čia galbūt kaltas tas geras bajoriško kraujo lašas, tekantis mano gyslomis. O barokas iš visų stilių man patraukliausias. Apskritai turbūt rūbų menas labai rišasi su architektūra.

- Savo kolekciją pristatėte ir Londono mado savaitėje (London Fashion week). Kokie įspūdžiai iš šio renginio?

Tai buvo labai didelis žingsnis mano karjeroje;sulaukiau ir komplimentų ir daug realių pasiūlymų. Maloniai nustebino ir anglų TV pasiūlymai, bet apie tai gal kitą kartą. Kaip sakoma, bijau iš anksto girtis, nes gali neišsipildyt...

- Barokines sukneles taip pat pristatėte ir Lietuvoje. Kaip sekėsi? Kur kolekcija sulaukė didesnio susidomėjimo? Jungtinėje Karalystėje ar Lietuvoje?

Dar kartą įsitikinau, kad žiūrovai Lietuvoje ir Jungtinėje Karalystėje tokie pat emocionalūs, kai pamato gražias merginas ir gražias sukneles... Vykusiame renginyje, kuriame buvo dar dvi kolekcijos, maniškė, tikrai nepasikuklinsiu, sulaukė ypatingo dėmesio tiek ir iš žurnalistų, tiek ir iš žiūrovų; Seimo narių, artistų ir šiaip eilinių žiūrovų (ypač vyrų). Sulaukiau įdomių pasiūlymų bendradarbiauti ir, manau, kad net ir gyvenant Londone, galima pasiūti tas kolekcijas, kurios buvo užsakytos Lietuvoje. Džiaugiuosi atsivėrusiomis galimybėmis tiek Jungtinėje Karalystėje, tiek Lietuvoje ir, patikėkit manim, esu iš tų žmonių, kuriems kuo daugiau mylimo darbo - tuo geriau.

- Kokia, Jūsų nuomone, yra sėkmingo dizainerio paslaptis?

Pirmiausia, aišku, talentas, paskui DARBAS, bet dar reikia ir krislelio sėkmės. Atsidurti reikiamu laiku ,reikiamoj vietoj. Aš iš tos kartos žmonių, kurie nemoka lipti per kitų galvas ir skintis kelio alkūnėmis. Gal todėl ir teko ne kartą nuryti kartėlį, kai mano darbo dėka kiti lankstėsi ir klausėsi plojimų. Tačiau savo širdy aš atleidau kai kurioms ponioms, besistaipiusioms su vakariniais drabužiais ir šukuosenomis, kai aš, tuo metu, suplukusi dirbau užkulisiuose...

- Kokie Jūsų ateities planai?

Kolekcijas kursiu čia, Anglijoje, ir kartas nuo karto nusiųsiu į Lietuvą. Dabar siuvu kolekciją Helovynui, bus pristatymas. O dar viena sritis, kuri aktyviai plečiasi - tai labdaringa veikla: ir žmonėms ir beglobiams gyvūnams.“