Vyrus vis dar atlydi moterys

Odos priežiūros specialistė Monika Launikaitytė jau ne vienus metus dirba su problematinėmis veido odomis, o jos klientais vis dažniau tampa vyrai. Tiesa, vis dar pirmąjį kartą vaikiną ar vyrą dažniausiai į kliniką atlydi moteris, rašoma pranešime spaudai.

„Jaunuolius nuo 13 metų atveda mamos, kurios pačios atsakingai rūpinasi savo veido oda ir tuos pačius teisingus įpročius nori perduoti savo atžaloms. Nuo 20-ies iki 30-ies metų vyrams apsilankyti pas odos priežiūros specialistą rekomenduoja jų antrosios pusės. Dažniausiai jos vyrus paskatina profilaktiškai prasivalyti veido odą“, – teigia odos priežiūros klinikos „Manoda“ specialistė M. Launikaitytė.

Tiesa, specialistė pripažįsta, kad situacijų, kuomet vyrai sugalvoja atvykti patys, tiesiog profilaktiškai pasitikrinti, ar teisingai prižiūri savo veido odą namuose ir pasikonsultuoti, ar tinkamus priežiūros produktus naudoja – vienas retesnių atvejų, bet paskutiniu metu dažniau pasitaikantis ir labai sveikintinas.

Problemos, su kuriomis dažniausiai susiduria

Veido odos priežiūros specialistė teigia, kad dažniausios veido odos problemos, su kuriomis susiduria vyrai – užsikimšusios ir pajuodavusios odos poros nosies srityje, odos jautrumas, šerpetojimas ir sausumas. Nors lokalūs bėrimai viso veido srityje, kiek retesnė problema, palyginus su moterimis, tačiau pasitaiko ir sudėtingų bėrimų.

Monika Launikaitytė

„Vertinant anatomiškai, vyrų oda yra kiek storesnė nei moterų, todėl atsparesnė įvairiems aplinkos dirgikliams. Taip pat vyrų odos pH rūgštinė terpė yra didesnė, o tai lemia greitesnį veido odos bėrimų gijimo procesą. Taip pat verta pastebėti, kad dažnai vyrų odos būklė blogėja palaipsniui, dėl to jie daug ilgiau uždelsia pradėti spręsti atsiradusias odos problemas“, – vyrų ir moterų veido odos specifiškumą vardija specialistė.

Baiminasi tik pirmojo vizito

M. Launikaitytė pastebi, kad dažniausiai vyrai baiminasi tik pirmojo vizito metu, nes jiems reikia susipažinti su aplinka ir procedūromis.

„Mūsų visuomenėje vis dar gaji nuomonė, kad odos priežiūra pas specialistą – moteriškas reikalas, todėl kartais matosi jog vyras jaučiasi nejaukiai, kol neišanalizuoja aplinkos. Beveik visi vyrai grįžę antrai procedūrai jaučiasi komfortiškai. Taip pat galėčiau pridurti, kad vyrai specialistus keisti nėra linkę, skirtingai nei moterys. Jie prisiriša prie jų ir tampa lojalūs, žinoma, išskyrus tuos atvejus, jei jų problema nėra išsprendžiama“, – teigia odos specialistė.

Pasak jos, vyrai yra mažiau improvizuojantys klientai, jie kur kas tiksliau vadovaujasi veido odos priežiūros specialisto sudėliota programa ir rekomendacijomis, nei moterys, kurios neretai mėgsta paeksperimentuoti su veido oda ir išbandyti įvairias naujoves.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)