Aišku, reaguoti į kiekvieną grožio pramonės naujovę ir kelis kartus per metus keisti visą kosmetinių priemonių arsenalą būtų tiesiog absurdiška, bet pravartu žinoti, kad tam tikri metodai seniai atsidūrė antrame plane ir jais nebesivadovauja jokie save gerbiantys vizažistai. Taigi, kokias tendencijas ir mes turėtume pamiršti?

„Ombre“ efektas lūpoms

Pereinančių spalvų lūpos vargu ar gali būti elegancijos ir subtilumo pavyzdys. Be to, visada tyko pavojus nesugebėti kokybiškai išgauti spalvų perėjimų arba tiesiog pasirinkti netinkamus tonus. Vizažistai profesionalai, žinoma, sugeba sutekti lūpoms „ombre“ efektą, bet savomis jėgomis geriau nesikliauti.
Tikra tiesa, kad prieš porą metų tolygiai iš šviesios į tamsią spalvą pereinančios lūpos buvo populiari ir „Instagram“ gausiai afišuojama gražinimosi technika, tačiau dabar taip nudažytos lūpos bylotų nebent apie vulgarumą.

Jei žūtbūt norisi suteikti lūpoms kokį nors efektą, ant matiniu lūpdažiu (nesvarbu, kokios spalvos) nudažytų lūpų užtepkite blizgesio suteikiančios priemonės. Tačiau atminkite, kad „blizginti“ reikia ne visas lūpas, o tik centrinę jų dalį. Pasistenkite, kad matinė sritis kontrastuotų su blizgia.

Būdas ištobulinti veido bruožus naudojant šviesių ir tamsių atspalvių kosmetinius koregavimo produktus seniai prarado aktualumą. Toks makiažas atrodo ypač dirbtinai. Jis anaiptol nesuteikia veidui gyvybės ir švytėjimo.

Dabar, kai viršų ima natūralumas, vizažistams jau nebereikia galybės šepetėlių, kad sukurtų podiumo vertą makiažą. Jei visgi norisi, kad veidas būtų kiek skulptūriškas, todėl nesate pasirengusi visiškai atsisakyti kontūravimo technikos, pabandykite bent nutolti nuo Kim Kardashian stiliaus, t. y. venkite pernelyg ryškių kontrastų.

Atminkite, dabar madingas švelnus šešėliavimas, minkšti kontūrai. Išgauti tinkamą efektą gali padėti šiek tiek bronzanto ir gaivūs skaistalai. Ypač daug dėmesio reikėtų skirti atspalvių suliejimui.

Šviesos blyksniai

Šviesos blyksnių efektas (vadinamasis strobingas), jeigu gerai prisimenate, atėjo kaip pamaina kontūravimui. Su šia tendencija makiažas iš tiesų tapo daug lengvesnis, bet dėmesys veido bruožų išraiškingumui anaiptol nesumažėjo. Puiku ir tai, kad šviesos blyksniams išgauti tereikia vieno produkto – švytėjimo suteikiančios priemonės.
Deja, šiandieną formulė „daugiau šviesos, mažiau šešėlių“ makiažo meistrams jau nekelia tokio entuziazmo kaip anksčiau, kai švytėjimo suteikiančios priemonės buvo ant bangos. Dabar šiuo produktu vizažistai stengiasi nepiktnaudžiauti.

Gausiai švytėti dabar nemadinga. Dabar madingiausia natūraliai atrodanti, taigi, natūraliai švytinti oda, todėl turėtumėte rinktis blankesnį švytėjimą suteikiančius produktus, neturinčius stambių atspindinčių dalelių. Priemone tepkite tik skruostikaulių sritis, vidinius akių kampučius ir šiek tiek lūpas.

Grafiniai antakiai

Kad ir kaip norėtųsi drąsiai ir ryžtingai brūkštelėti pieštuku per antakius (kaip galbūt esate pratusi), atminkite, kad dabar tai atlikti reikia daug subtiliau.
Idealiai simetriški, tarytum su liniuote nubraižyti antakiai dabar jau nemadingi. Net podiumu žengiančių modelių antakiai jau keletą sezonų atrodo kuo natūraliausiai. Taigi, įsigykite natūralios spalvos pieštuką, galbūt šešėlius, kuriais galėtumėte „nuspalvinti“ tik kai kurias trūkstamas vietas. Kad antakių plaukeliai taptų glotnūs, naudokite antakių fiksavimo gelį.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją