1. Rauginės medžiagos suteikia sutraukiančių ir vidurius kietinančių savybių, todėl avietė vartojama viduriavimui ir dizenterijai gydyti.

2. Vitaminai C, PP, B1, B2. Dėl gana didelės vitamino C koncentracijos, paprastoji avietė tinka peršalimo ligoms gydyti, sergant gripu, angina. Pasižymi priešuždegiminiu ir antibakteriniu poveikiu. Gerklės skalavimas mažina gerklės skausmą.

3. Aviečių arbata - tai geriausias vaistas nuo peršalimo.

4. Uogose esančios obuolių, citrinų ir kitos organinės rūgštys skatina virškinimą, naikina žalingus žarnyno ir skrandžio mikroorganizmus.

5. Šios medžiagos padeda pašalinti iš organizmo sunkiųjų metalų druskas, radionuklidus, gydo aterosklerozę.

6. Avietės skatina prakaitavimą, nes turtingos salicilo rūgšties. Džiovinti vaisiai ir jauni lapeliai liaudies medicinoje vartojami kaip prakaitavimą skatinanti priemonė.

7. Aviečių preparatai jau nuo senų laikų buvo vartojami nėštumo metu, norint sustiprinti gimdos raumenis.

8. Avietės, dėl sudėtyje esančio didelio kiekio mineralinių druskų, teigiamai veikia širdies ritmą.

9. Avietėmis patariama gydyti avitaminozę ir uždegimines ligas.

10. Žali aviečių ūgliai žiemą ir pavasarį žmogaus organizmą gali praturtinti reikalingais vitaminais.

11. Avietės yra puikus antioksidantas, kuris gerina apetitą bei turi priešvėžinį poveikį.

12. Šios uogos puikiai tinka moterims, kurios nori turėti gražią ir spindinčią odą, kadangi jose gausu A, E, PP, C ir B grupės vitaminų.

13. Avietėse esantis varis veikia kaip puikus antidepresantas. Todėl valgykite avietes ar gerkite aviečių arbatą, jei nuolat susiduriate su nervine įtampa.

14. Vienas puodelis (apie 100 g) aviečių turi 8 gramus ląstelienos. Svarbu paminėti, kad kiekviena moteris turi gauti 25 gramus ląstelienos per dieną. Gaudamos pakankamai ląstelienos, Jūs apsisaugosite nuo rizikos susirgti žarnyno vėžiu, virškinimo sutrikimų bei širdies ligų.

15. 100 g aviečių - tik 36 kilokalorijos.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!