Juodieji serbentai


Jie gal ir ne tokie populiarūs kaip apelsinai, bet turi pakankamai vitamino C. 100 g uogų jo yra 2 mg - tris kartus daugiau, nei per parą reikia suaugusiam organizmui. Vitaminas C padeda apsisaugoti nuo infekcijų ir stiprina imuninę sistemą.

Minimali rekomenduojama juodųjų serbentų porcija - 85 g.

Kiauliena

Joje daug cinko ir seleno, irgi labai naudingų imuninei sistemai, bei vitamino B.

Minimali rekomenduojama kiaulienos porcija - 100 g išpjovos.

Greipfrutų sultys

Labai gerai pusryčiams gerti šviežiai spaustų šių vaisių sulčių, kurių skonis vienu metu kartus ir saldus. Galima jas maišyti su apelsinų sultimis arba gerti tik apelsinų. Tačiau kaip pradinis gėrimas tinkamiausios greipfrutų sultys. Jei vartojate vaistus nuo kraujo spaudimo, raminamuosius, geriate preparatus nuo šienligės, būtina pasikonsultuoti su gydytoju, nes yra rimtos organizmo intoksikacijos galimybė.

Minimali rekomenduojama greipfrutų sulčių dozė 56 g.

Briuselio kopūstai

Geras vitamino C, skaidulinių medžiagų ir folio rūgšties šaltinis. Visos tos medžiagos turi antioksidacinį poveikį. Virkite kopūstus garuose ir patiekite su mėsa.

Minimali rekomenduojama Briuselio kopūstų dozė 100 g.

Jogurtas

Tyrimai parodė, kad 100 g jogurto padeda išlaikyti virškinamąjį traktą sveiką, o tai savo ruožtu neleidžia prisikabinti virusinėms infekcijoms. Jogurtas turi būti neriebus ir su gyvosiomis bakterijomis.

Minimali rekomenduojama jogurto porcija - 100 g.

Bulvės

Vienas pigiausių vitamno C šaltinių, be to, jose yra kalio ir skaidulų. Naudingųjų medžiagų daugiausia lupenose ir arti jų.

Minimali rekomenduojama virtų bulvių porcija - 75 g.