Pusryčiai: kynva su riešutais, cinamonu ir mėlynėmis

Kaip pagaminti? Įpilkite į puodą ¼ stiklinės neriebaus pieno, ¼ stiklinės vandens, įberkite ¼ stiklinės kynvos (bolivinės balandos). Kai užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite ir pavirkite 15 min. Leiskite 5 min paaušti, tada įmaišykite ½ stiklinės mėlynių ir 1/8 šaukštelio cinamono. Ant viršaus užvarvinkite 1 šaukšteli skysto medaus ir pabarstykite 1 šaukštu skrudintų graikinių riešutų.

Kodėl šie pusryčiai pakels nuotaiką: Kynvoje gausu baltymų, kurie neleis išalkti iki pietų. Piene esantis vitaminas D paskatins “laimės hormono” serotonino gamybą, o suvalgę graikinių riešutų, gausite nuotaiką pakeliančių Omega-3 riebiųjų rūgščių.

Pietūs: lašiša su pupelių salotomis

Kaip pagaminti? Sumaišykite 100 g konservuotų arba šviežiai virtų pupelių, ¼ stiklinės pakepintų raudonųjų paprikų, 1 šaukštelį alyvuogių aliejaus ir žiupsnelį paprikos miltelių. Šią masę sudėkite ant 1 ½ stiklinės pasmulkintų salotų lapų. Tada ant pupelių viršaus suverskite 1 skardinę (100 g) lašišos ir pašlakstykite ją 2 šaukšteliais citrinos sulčių.

Kodėl šie pietūs pakels nuotaiką: lašišoje yra Omega-3 riebiųjų rūgščių ir serotonino gamybą skatinančio vitamino B. Pupelėse gausu magnio, kuris palengvina PMS sukeltą blogą nuotaiką. Paprikose ir citrinos sultyse yra vitamino C, teigiamai veikiančio smegenų ląsteles.

Vakarienė: paelija su šafranu, krevetėmis ir avinžirniais

Kaip pagaminti? Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įmeskite 6 dideles nuluptas krevetes ir 1 skiltelę spausto česnako. Iškepusias krevetes sudėkite į dubenėlį. Didelėje keptuvėje sumaišykite 100 g pasmulkintų konservuotų pomidorų (su sultimis), 1/8 šaukštelio smulkinto šafrano ir 1/8 šaukštelio aitriųjų pipirų padažo. Suberkite ¼ stiklinės virtų rudųjų ryžių ir 100 g konservuotų avinžirnių, pakaitinkite 5 min. Suverskite krevetes ir dar kelias minutes pakaitinkite, kol patiekalas bus karštas.

Kodėl ši vakarienė pakels nuotaiką: šafranas gali palengvinti depresiją. Avinžirniuose yra folio rūgšties ir nuotaiką gerinančio triptofano. Krevetės - puikus vitamino B6 šaltinis, o ruduosiuose ryžiuose gausu magnio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją