Išvados buvo padarytos ištyrus tūkstančius žmonių. Jų intelekto lygį padėjo nustatyti testai kalbos gabumams, reakcijos greičiui ir gebėjimui prisiminti informaciją. Taip pat buvo tikrinta maždaug 6800 žmonių, niekaip nesusijusių vienas su kitu, DNR.

Pasirodė, kad 70% atvejų ūgio ir IQ sąsają buvo galima paaiškinti genais. Likusiais 30% atvejų kalti buvo išoriniai veiksniai. Genetinio panašaus ryšio pagrindo žinojimas padės nuspėti galimą žmogaus sveikatos problemų raidą.

Beje, anksčiau specialistai išsiaiškino žmogaus ūgio ryšį su rizika susirgti širdies ligomis. Žinoma, kad kalcio koronarinėse arterijose koncentracija gali liudyti apie tai, kiek užsikimšusios kraujagyslės, maitinančios širdį krauju. Šis žymuo prognozuoja būsimų širdies priepuolių tikimybę. Jei pastebima kalcifikacija, širdies susirgimų tikimybė padidėja kone dešimt kartų.

Aukštaūgiai paprastai turi mažiau kalcio sankaupų. Tai yra, jiems rizika susirgti širdies ligomis – mažesnė. Jei lygintume ketvirtadalį pačių aukščiausių žmonių su ketvirtadaliu žemiausių, rizika pirmiesiems gali būti trisdešimt procentų mažesnė. Šis teiginys galioja abiejų lyčių atstovams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)