Dėl to šis vaisius užtikrina greitą ir pakankamai ilgą sotumo jausmą, todėl melioną galima naudoti kaip užkandį ar netgi pakeisti juo tradicinius vakarienės patiekalus.

Meliono kaloringumas, priklausomai nuo jo rūšies, svyruoja nuo 30 iki 38 kcal šimte gramų produkto, todėl jį į savo racioną gali įtraukti visi, nebijodami priaugti nereikalingų kilogramų. Be to, melionas puikiai įsisavinamas, jis normalizuoja žarnyno veiklą.

Kadangi melione daug naudingų medžiagų, jis teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą, mažina arterinį spaudimą, gydo kepenų ir inkstų ligas. Melionas gerina imunitetą ir hemoglobino lygį, taip pat skaidrina nuotaiką, mažina reumatinius skausmus, gerina plaukų struktūrą ir veido odos spalvą, stiprina kaulus ir nagus.

Melionas padeda sustiprinti organizmą po operacijų ar persirgtų ligų. Jį rekomenduojama valgyti sergant mažakraujyste bei nusilpimu – tiek emociniu, tiek fiziniu. Be to, manoma, kad melionas šalina šlakus ir stiprina antibiotikų poveikį.

Meliono minkštimas teigiamai veikia moters organizmą menstruacijų laikotarpiu – padeda atkurti kraujo atsargas ir mažina dirglumą. Meliono sėklos laikomos vyrų afrodiziaku – yra duomenų, kad kelios su medumi sukramtytos sėklos libido padidina keletą kartų.

Vis dėlto, nepaisant visų naudingų savybių, melionai turi ir kontraindikacijų. Jų dideliais kiekiais vartoti nerekomenduojama cukriniu diabetu ar hipertonija sergantiems žmonėms, taip pat maitinančioms motinoms bei tiems, kurie arba kenčia nuo įvairių alergijų, arba nuo dažnų (iš pažiūros, priežasčių neturinčių) skrandžio negalavimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)