„Jeigu nebūčiau priaugusi svorio ir paskui jo netekusi, jei apie tai niekam nepasakočiau, negalėčiau padėti kitiems, - teigia moteris šių metų liepą iškovojusi Mis Pietų Karolina titulą. – Aš tuo didžiuojuosi. Ne aš rinkausi savo programą – ji pasirinko mane“.

B. Boyce pergalė šauni ir tuo, jog ji nugalėjo maudymosi kostiumėlių konkurse.

„Kai buvau maža, niekada nedalyvavau baseino vakarėliuose, todėl pasirodyti scenoje su maudymosi kostiumėliu buvo išties baisu. Bet prieš užlipant ant scenos pagalvojau, jog tai akimirka, dėl kurio aš taip sunkiai dirbau“, – prisipažįsta B. Boyce.

Per trejus metus mergina numetė apie 50 kilogramų pasinaudodama senu geru metodu: sveika mityba ir fizinis krūvis.

Po grožio konkurso surengtoje spaudos konferencijoje naujoji Pietų Karolinos gražuolė parodė visiems 18 dydžio džinsus, kuriuos ji mūvėjo prieš pokyčius. Jie yra priminimas to, ką merginai teko įveikti ir kaip sunkiai ji dirbo.

„Kai pagalvoju apie praeitį ir nuveiktą darbą bei apie tai, kaip atrodyčiau kitų akyse vėl priaugus svorio, manau, jog su jais negaliu išsiskirti“, - teigia ji.

22-ejų teatro meną studijuojanti mergina teigia, jog svoris augti pradėjo sulaukus septynerių. Dešimties ji jau turėjo pastebimų problemų. Mergina išbandė visas įmanomas dietas, tačiau galiausiai svoris grįždavo. Sulaukusi septyniolikos ji svėrė daugiausiai per savo gyvenimą – 106 kilogramus. Gydytojas ją perspėjo, kad keliai ir sąnariai nepakels viršsvorio ir artimoje ateityje, jeigu nenumes svorio, ji turės dar daugiau problemų.

„Norėjau tapti Brodvėjaus žvaigžde, įstoti į universitetą ir vieną dieną sukurti šeimą, - sako B. Boyce. – Mano svoris kėlė pavojų šiems norams, todėl vieną dieną nusprendžiau viską pakeisti“.

Taip pat skaitykite: Kas slepiasi už Pegės Bundy

Mergina pradėjo laikytis Atkinso dietos ir neteko apie 30 kilogramų. Paskutiniais metais vidurinėje mokykloje ji dalyvavo grožio konkurse ir laimėjo, nors tada buvo apkūnesnė už kitas merginas. Tiesa, pergalės džiaugsmas ilgai nesitęsė. B. Boyce vėl priaugo svorio. Tada ji liovėsi laikytis dietų ir susitiko su mitybos specialistu.

Po susitikimo mergina pakoregavo mitybą: maistas tapo ne atsipalaidavimo priemone, o energijos šaltiniu. Jį mergina pradėjo pirkti parduotuvėje ir išmoko pati gaminti. Taip pat pradėjo daugiau judėti – kas rytą keldavosi 5:30 tam, kad galėtų sportuoti. Šiandien gražuolė niekada nepraleidžia treniruotės. Be to, ji tapo bėgimo gerbėja ir ruošiasi pirmą kartą gyvenime dalyvauti maratone. Tiesa, Bree tikriausiai reikės palaukti bent iki kitų metų, kadangi 2012 m. sausio 14 dieną ji dalyvaus Las Vegase vyksiančiame Mis Amerika konkurse.

„Tai svajonės išsipildymas, - sako naujoji Miss Pietų Karolina. – Mano vyresnioji sesuo visada varžydavosi grožio konkursuose, o aš būdavau užkulisiuose – apkūni mažoji palaikymo komanda. Visada norėjau sudalyvauti tokiame konkurse, tačiau nemaniau, jog mano svoris tai leistų padaryti“.

Lieknėjančiai gražuolei buvo pasiūlyta dalyvauti grožio konkurse ir savo istoriją pateikti prisistatant komisijos nariams. 2009-aisiais, kai laimėjo Miss Florence titulą, B. Boyce buvo netekusi apie 34 kilogramų. Dar po metų ji jau pateko tarp dešimties gražiausių Pietų Karolinos merginų. Šiais metais liepą jai pagaliau pavyko nugalėti.

Dabar ji dalijasi išgyvenimais ir sveikos gyvensenos patarimais su įvairiomis žmonių grupėmis. Tinklapyje „Facebook“ Bree sukūrė profilį „Eating Healthy and Fighting Obesity“ (DELFI – Sveika mityba ir kova su nutukimu), kuris turėtų „įkvėpti visų amžiaus grupių žmones stiprinti sveikatą valgant sveiką maistą, sportuojant ir tikint savimi“.

Puslapyje galima rasti palinkėjimų iš viso pasaulio, o pati B. Boyce žada atsakyti kiekvienam, atsiuntusiam jai žinutę su prašymu padėti sulieknėti. Ji teigia, jog paskleista žinia yra labai aktuali šalyje, kurioje jau pranešama apie nutukimo epidemiją tarp jaunų žmonių. Bree tikisi, jog kovoti su nutukimu padės JAV pirmoji ledi Michelle Obama, su kuria moteris susirašinėja.

„Daug žmonių manęs klausia, ar keisčiau praeitį. Bet tada aš negalėčiau pasidalinti šia puikia gyvenimą pakeitusia istorija“, - sako B. Boyce.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)