„Prie viso to, kad subjursta ir atvėsta oras bei paspartėja gyvenimo tempas, rudenį dauguma moterų susiduria ir su įvairiomis grožio problemomis: išsausėjusia oda, veido bėrimais. Todėl pastebime, kad veido procedūros, įvairūs odos valymai rudenį labai išpopuliarėja“, – pranešime spaudai sako masažų, spa ir grožio paslaugų el. parduotuvės „Pasiutus Lapė“ atstovė Skaistė Tebelškienė.

Pateikiame po vasaros atsiradusių spuogų pagrindines priežastis ir specialisto patarimus, kaip jų atsikratyti.

Kaitri saulė. Deginantis ir svajojant įgauti šokoladinį įdegį greičiausiai nepagalvojate, kad tuo metu oda intensyviai tam priešinasi. Ji bando apsisaugoti nuo drėgmės netekimo, todėl, anot estetinės kosmetologijos ir dermatologijos centro „Aestheta“ kosmetologės Odetos Česnulevičienės, storėja raginis epidermio sluoksnis, o riebalinės liaukos ima gaminti daugiau sebumo. Tuomet odos poros užsikemša, o pasigaminęs sebumas negali lengvai pasišalinti, tad bet kuriuo metu gali prasidėti uždegiminis procesas. Kai tik jis prasideda, ant odos atsiranda pabėrimai.

Dažnas odos lietimas. Vasarą veidą liečiame kur kas dažniau nei šaltuoju metų laiku, o tai gali turėti pasekmių. Ant rankų odos kaupiasi daug mikrobų, todėl dažnai liečiant veido odą mikrobai lengvai pereina ant veido odos ir sukelia uždegimus. Būtent jais ir tenka „džiaugtis“ rudenį, atslūgus karščiui ir pasislėpus saulei.

„Sunkios“ kosmetikos priemonės. Rudens pradžioje atsiradusius bėrimus gali sukelti ir neteisingai vasaros metu pasirinkta dekoratyvinė kosmetika. Bėrimų atsiradimą gali išprovokuoti „sunkios“ konsistencijos kosmetikos produktai, kurie užkemša veido odos poras. Todėl kosmetologai vasarą pataria naudoti kuo mažiau dekoratyvinės kosmetikos arba rinktis ją kuo lengvesnės konsistencijos.

Nešvarūs šepetėliai. Dekoratyvinės kosmetikos produktų dengimui naudojami šepetėliai taip pat gali tapti rimtu veido odos „priešu“. Vasaros laikotarpiu reiktų ypatingą dėmesį skirtį jų švarai. Anot kosmetologės, šepetėliai yra puiki vieta kauptis mikrobams, o vasarą juos lengviausia pernešti ant odos. Todėl šepetėlius, kurie naudojami kreminės tekstūros produktų dengimui, po naudojimo reiktų kruopščiai išvalyti specialiomis šepetėliams skirtomis priemonėmis. Šepetėlius, kurie naudojami birios tekstūros produktams dengti, reiktų valyti 1-2 kartus per savaitę.

Būdai, kaip atgaivinti savo odą po atsiradusių bėrimų:

Kasdien valykite veido odą. Veido odą atsakingai valykite ir ryte, ir vakare. Esant bėrimams, geriausiai tinka valomosios putos arba gelis, kurio sudėtyje yra varnalėšų ekstrakto, arbatmedžio ir citrinų eterinio aliejaus. Valymą pabaikite panaudodamos toniką, kurio sudėtyje yra hamamelių, alavijų ekstrakto, pantenolio, šlapalo, pieno rūgšties.

Kosmetologė O. Česnulevičienė pataria valant odą vengti produktų, kurių sudėtyje yra alkoholio. „Tokie produktai gali tik pabloginti situaciją, nes pasižymi odą sausinančiu poveikiu. Vėliau būtent dėl to gali suaktyvėti riebalinių liaukų veikla. Tokiu atveju spuogelių gali tik padaugėti, oda pasidarys labai sausa“, – teigia specialistė.

Naudokite serumą. Šis produktas pasižymi itin didele veikliųjų medžiagų koncentracija. Serumą naudoti patartina ir ryte, ir vakare, prieš tepant kremą, kadangi taip sustiprinamas kremo poveikis ir įsisavinimas. Serumas gausiai prisotina odą vitaminais. Produkto sudėtyje gali būti vitaminų A, C, E, salicilio rūgšties, azijinės centelės ekstrakto, propolio. Serumas greitai pradeda veikti, tačiau neapsaugo nuo neigiamo aplinkos poveikio, todėl kremas yra būtinas.

Naudokite drėkinamąjį kremą. Palaukite kelias minutes, kol serumas įsigers į odą, ir tik tuomet tepkite kremą. Kremą naudokite su drėkinamosiomis bei priešuždegiminėmis veikliosiomis medžiagomis, pavyzdžiui, hialurono rūgštimi bei cinku. Jokiu būdu netrinkite ir netampykite odos tepdami kremą, jį reiktų švelniai įmasažuoti, pirštų galiukais tepant iš apačios į viršų. Taip pat parinkite tinkamą jo kiekį, nes per mažas kiekis gali nepakankamai drėkinti, per didelis – paskatins porų užsikimšimą.

Apsilankykite pas kosmetologą. Jeigu odos būklės savarankiškai nepavyksta pagerinti, vertėtų kreiptis į specialistą, kuris įvertins jūsų veido odos būklę bei parinks tinkamas kosmetines procedūras.

Viena iš priemonių – odos šveitimas, kurio metu pašalinamos suragėjusios odos ląstelės. Kiekvienu konkrečiu atveju specialistas parenka tinkamiausią veido šveitimo metodą – ultragarso ar oksibrazinį. Šveitimui taip pat gali būti naudojami ir kosmetiniai produktai, pvz., šveitiklis su enzimais. Sunkesniais atvejais, esant aknės bėrimo elementams, išsiplėtusioms poroms taikomos cheminio šveitimo procedūros su rūgštimis (salicilio, glikolio, pieno ir kt.).

Rimtų veido odos problemų atveju, kosmetologas specialios įrangos pagalba gali atlikti tokias procedūras kaip sonoforezė, jonoforezė, beadatinė mezoterapija ar oksigenacija, kurių metu veikliosios medžiagos patenka į gilesnius odos sluoksnius. Šių procedūrų metu naudojamos medžiagos, pasižyminčios valančiomis, keratinocitų atsisluoksniavimą ruguliuojančiomis, priešuždegiminėmis, raminamosiomis savybėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)