Jei jūsų galvos skausmas toks stiprus, kad bemaž sukelia alpulį, tai gali būti insulto ar praeinančios smegenų ischemijos priepuolio (PSIP) požymis.

Insultas įvyksta tuomet, kai aterosklerozinės plokštelės dalis ar kraujo krešulys keliauja po organizmą ir atsiduria smegenyse. Kai taip nutinka, krešulys gali laikinai užkimšti arteriją ir taip sukelti PSIP arba visiškai užkemša arteriją ir sukelia insultą.

Be staigaus ir stipraus galvos skausmo kiti PSIP požymiai yra neurologiniai ir kognityviniai sunkumai – sutrikusi kalba ar vaikščiojimas. Tiesą sakant, kai kurie žmonės gali staiga nugriūti, jei jie stovi ar eina. PSIP atveju, kuris neretai vadinamas „mini insultu“, simptomai būna galvos svaigimas, laikinas regos sutrikimas ar tiesiog nesugebėjimas nulaikyti rašiklio.

Bet kuriuo atveju nedelsiant kreipkitės į medikus. Ištikus insultui būtina vartoti vaistus nuo krešėjimo, kurie normalizuotų smegenų kraujotaką, o PSIP epizodai neretai yra tikrų insultų pranašai.

Skausmas – tai būdas, kuriuo jūsų kūnas sako, kad kažkas yra negerai, todėl suteikite savo gydytojui galimybę laiku išsiaiškinti, kas yra blogai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją