Šios 7 tariamos grožio priemonės iš tiesų gali pakenkti grožiui:

1. Masažas dantų šepetėliu

Mėgstate masažuoti lūpas dantų šepetėliu? Ką gi, jums didelė spuogų, pūslelinės ar kokios kitos nemalonios infekcijos tikimybė. Masažuodami lūpas tuo pačiu šepetėliu, kuriuo valotės dantis, pernešate bakterijas į mažus lūpų įtrūkimus. Be to, rizikuojate persistengti ir traumuoti lūpas, taigi joms ims pleiskanoti, atsiras žaizdelių.

2. Vakuuminis porų valiklis

Pastaruoju metu labai išpopuliarėjo Vakuuminiai porų valikliai. Vis tik persistengus gresia dermatitas. Kosmetologai tikina, kad valiklis veikia gana agresyviai ir gali pabloginti odos būklę. Jei jums vis tik patinka vakuuminis valiklis, naudokitės juo ne per dažnai ir kruopščiai jį išvalykite.

3. Nagų lako valiklis

Nagų lako valiklis stipriai kenkia nagams. Būtent dėl jo nagai sausėja, gelsta, lūžinėja. Dar prastesnis sumanymas – skiesti sukietėjusį nagų laką šiuo skysčiu. Kelias dienas būdamas ant nagų skystis prasiskverbia į jų struktūrą, o tai žaloja nagus. Tad jei nagų lakas sukietėjo, rekomenduojama verčiau pirkti naują.

4. Šveitimas soda

Jeigu jums negaila odos, galite šveisti veidą soda. Tik žinokite, kad ši procedūra duoda daugiau žalos nei naudos. Odos pH yra 4,5, o sodos – 9. Šveitimas soda sausina odą, ji greičiau sensta, sunkiau regeneruojasi.

5. Plaukų šviesinimas

Jei aptikote neva plaukus šviesinančią priemonę, netikėkite – plaukų šviesinimas net specialiomis priemonėmis yra labai agresyvi procedūra, kurią reikia atlikti labai atsargiai. Įvairiausi balikliai geriausiu atveju nudegins plaukus, o prasčiausiu – pakenks odai ir plaukų svogūnėliams.

6. Nagų balinimas

Citrinos sultys pasižymi balinamosiomis ypatybėmis, todėl jomis dažnai rekomenduoja balinti nagus. Neskubėkite. Citrinos – stiprus alergenas, jos gali sukelti odos sausumą, sudirgimą, bėrimą.

7. Majonezas

Kai kuriuos produktus reikia laikyti šaldytuve. Yra gudruolių, patariančių užsitepti majonezo ant plaukų vietoje kaukės. Vis tik patartina prisiminti majonezo sudėtį. Majonezas gaminamas iš aliejaus, kiaušinių ir daugybės konservantų. Nuo tokios sudėties tik užsikimš poros ir prasidės uždegimas.

8. Garstyčios

Garstyčių, kaip ir majonezo, vieta – virtuvėje, o ne ant jūsų plaukų. Manoma, kad garstyčių kaukė gerina kraujotaką. Tačiau garstyčios ne visiems tinka, kai kuriems žmonėms jos gali sukelti alergiją, dilgėlinę ir net tinimą. Be to, nu kontakto su garstyčiomis net ir mažoje žaizdelėje gali prasidėti uždegimas, o tai pavojinga sveikatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)