Alijošiaus sultis galima vartoti ir į vidų, ir išoriškai. Šio augalo sultys, kaip yra žinoma, valo kraują, mažina uždegimus, malšina artrito sukeltą skausmą, neleidžia formuotis inkstų akmenims, mažina cholesterino kiekį kraujyje, užkerta kelią pienligei, didina fizinę ištvermę, stiprina širdies ir kraujagyslių sistemą.

Jis taip pat nuramina opas, hemorojų, gastritą, divertikulitą, kolitą, dirglios žarnos sindromą ir kitus virškinimo sistemos bei žarnyno sutrikimus.

Kadangi jo poveikis šarminis, jis padeda organizmui įveikti nuovargį, stiprina vitaminų, mineralų, fermentų veiksmingumą.

Kadangi alijošius turi tiek privalumų, nesunku suprasti, kodėl jis laikomas puikiu papildu bet kokioje mitybos sistemoje. Yra daugybė būdų, kaip vartoti alijošių. Paprasčiausias – tiesiog sumaišyti jį su vandeniu, kokosų pienu arba sultimis.

Štai gaivinantis gydomasis gėrimas, kuriuo tikrai mėgausitės.

Gaivinančios alijošiaus ir ananasų sultys

Produktai:

2 stiklinės ananasų sulčių
2 valgomieji šaukštai alijošiaus gelio
3 mėtų lapeliai
1 sultinga žalioji citrina
1/2 stiklinės vandens

Gaminimas:

1. Perpjaukite per pusę alijošiaus lapą iš jo vidaus išgremžkite skaidrų gelį.

2. Išmaišykite 2 valgomuosius šaukštus gelio su žaliosios citrinos sultimis ir vandeniu, kol gausite vienalytę masę.

3. Išmaišykite stiklinėje ananasų sulčių. Įmeskite mėtų lapelius ir mėgaukitės!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)