Knygoje „Šalutinis poveikis: mirtis“ be užuolankų kalbama apie korupciją, papirkinėjimus ir sukčiavimus. Johnas Virapenas prisipažįsta ir pats prisidėjęs prie tam tikrų, sveikatai žalingų vaistų įvedimo į rinką, neslepia papirkinėjęs atsakingus asmenis, norėdamas paspartinti antidepresantų Prozac registraciją Švedijoje.

Anot didžiosios farmacijos virtuvės žinovo (taip vadinamas Johnas Virapenas, turintis 35 metų darbo patirtį įvairiose farmacijos kompanijose), sveiki žmonės nėra naudingi. Farmacijos kompanijos nori, kad žmonės sirgtų, ar bent priversti manyti, kad jie serga. Šitaip kuriamos naujos ligos, investuojama į reklamą, paperkami gydytojai ir vaistininkai...

Apie visuomenės sveikatai pavojingus ryšius tarp farmacininkų ir gydytojų ne kartą yra kalbėjęs ir mokslų daktaras Vytautas Stonkus. Farmacijos pramonė yra viena pelningiausių industrijos sričių ir gydytojai nuo jos priklauso – su vaistų firmų atstovais kontaktuojantys gydytojai dažniau sutinka išrašyti netgi tokius vaistus, kurie ligoniams visai nereikalingi.

Tačiau ateitis dar labiau gąsdinanti, nes anot Johno Virapeno, farmacijos gigantai tuo nebeapsiriboja ir taikosi į naują rinką – vaikus. Kaip? Atsakymus išgirsite vasario 25 d. 14.00 val. Knygų mugėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)