Prieš penkerius metus dabar 45 m. moteriai prasidėjo narkolepsijos forma – katapleksija.

Pirmą kartą ji nualpo, važiuojama su seserimi automobiliu ir kvatodama. Moteris sako, kad liga progresavo ir ji ėmė alpti, patirdama orgazmus. Dėl šios priežasties keturių vaikų motina dvejus metus vengia intymių santykių.

Ligą A. Wainwright diagnozavo šiais metais. Alpstama dėl raumenų silpnumo, kurį sukelia stiprios emocijos. Raumenų silpnumas pasireiškia įvairiai – nuo silpnumo keliuose iki visiško nualpimo. Priepuoliai trunka nuo kelių sekundžių iki dviejų minučių. Pasitaiko, kad priepuoliai ištinka žmones kas pusvalandį.

A. Wainwright gali nualpti netgi besijuokdama su draugėmis, todėl ji net komedijų nežiūri. Moteris sako, kad pastaruosius dvejus metus neturi seksualinio partnerio. Ji pasakojo: „Mes mylėjomės, aš patyriau orgazmą ir nualpau. Tai buvo katapleksija. Jis buvo supratingas, bet ne visi vyrai suprastų. Pirmą kartą buvo labai nemalonu, tai kartojosi. Nuo tada neturėjau intymių santykių.“

Iš pradžių medikai manė, kad moteris alpsta dėl sąnarių ligos, tačiau smegenų tyrimai parodė, kad priežastis sudėtingesnė.

Moteris sako, kad niekur neina viena, nes jei pamatytų ką juokino ir pradėtų juoktis, nualptų. Ją visur lydi seserys.

Gydytojai skyrė moteriai naujų vaistų ir tikisi, kad jie padės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)