Visuomenei ir socialinės bei švietimo sferos specialistams skirtuose renginiuose bus pristatyta psichologinės pagalbos telefonu tarnybų veikla, apimanti ne tik psichologinę pagalbą, bet ir krizių bei savižudybių prevenciją, aktualias visuomenei psichologines ir socialines paslaugas, socialinių problemų sprendimus.

“Šiuo renginiu siekiame plačiau supažindinti visuomenę su savo veikla, parodyti kokios psichologinės ir socialinės paslaugos šiandien yra prieinamos ir paskatinti jomis naudotis. Mūsų efektyvumas paremtas tuo, kad dirbame iš karto dvejomis kryptimis: padedam spręsti esamas problemas ir užsiimti jų prevencija”, - sakė LTPPTA prezidentas Linas Slušnys.

Vasario mėnesį 13-uosius veiklos metus mininčios Vilniaus „Jaunimo linijos“ direktoriaus Pauliaus Skruibio teigimu, psichologinės pagalbos telefonų indėlis į savižudybių prevenciją bei kitų visuomenei aktualių problemų sprendimą yra išties reikšmingas. “Mūsų veikla nėra formalumas ar kova su vėjo malūnais. Apklausos rodo, kad “Jaunimo linijos” konsultacijas teigiamai įvertino beveik 80 procentų skambinusiųjų”, - sako P.Skruibis.

Specialiuose savaitės renginiuose bus pristatyta “Vaikų linijos” (8 800 11111) inicijuota priekabiavimo prevencijos kampanija „Nustok tyčiotis“, kurios dalyviais tapo Nomeda Marčėnaitė ir Vytautas Šerėnas (23 d.); viešosios nuomonės tyrimo apie psichologinės pagalbos telefonų efektyvumą rezultatai, Jaunimo psichologinės paramos centro iniciatyvos bei „Jaunimo linijos“ (8 800 28888) veikla krizių ir savižudybių prevencijos srityje (25 d.).

Vasario 24 d. vilniečiai gali tikėtis sudalyvauti improvizuotoje apklausoje su staigmenomis, o 26 d. apsilankyti „Stiklo karoliukų“ galerijoje atidarytoje vaikų piešinių parodoje „Kaip aš įsivaizduoju laimę“.

Vasario 25 d. Klaipėdos Žemynos vidurinėje mokykloje „Jaunimo linijos“ savanoriai su vyresnių klasių moksleiviais kalbėsis apie psichologinių krizių ir savižudybių prevenciją. Vasario 27-28 d. Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras, organizuojantis „Moterų pagalbos linijos“ darbą, pakvies į atvirų durų dienas, kurių metu bus galima susipažinti su centro vykdomomis programomis, sužinoti apie savanoriško darbo galimybes.

„Psichologinės pagalbos telefonų savaitės“ metu taip pat bus pristatytos dvi knygos: dr. Kristinos-Onos Polukordienės „Psichologinės krizės ir jų įveikimas“ bei konsultavimo internetu programos leidinys „Draugo laiškai“, kurioje publikuojamos tikros elektroniniuose laiškuose papasakotos problemos bei savanorių atsakymai.

„Psichologinės pagalbos telefonų savaitę“ remia LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, AB „Lietuvos Telekomas“, Atviros Lietuvos Fondas, Vilniaus jaunimo reikalų tarnyba, Didžiosios Britanijos ambasada Lietuvoje, Nyderlandų Užsienio ministerijos Matra programa, Šiaurės ministrų taryba.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 13 psichologinės pagalbos telefonų. Daugumoje jų dirba savanoriai, kuriems už darbą nėra mokama. Per metus psichologinės pagalbos tarnybos sulaukia apie 100 000 skambučių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją