Šias išorines deformacijas labiausiai lemia kramtomasis raumuo (1 pavyzdys). Tačiau jis taip pat kaltas dėl įvairių sveikatos sutrikimų.

Spazmuojantis kramtomajam raumeniui yra prispaudžiami nervai ir kraujagyslės, sutrikdomas įprastas ir natūralus odos maitinimas. Kadangi kramtomasis raumuo tvirtinasi prie kaulų (2 pavyzdys), jam traukiantis keičiasi žandikaulių padėtis ir dėl to greičiau dyla dantys, mažėja bendra viso kaukolės kaulų apimtis ir, galiausiai, atsiranda parodontozė.

Taigi, veido apdribimai dar neblogiausia, kas gali nutikti. Jie slepia daug gilesnes problemas. Atpalaiduokime kramtomąjį raumenį, suaktyvinkime kraujotaką, panaikinkime sukritusias klostes.
Jei Jūs neturite veido apdribimų apatinėje jo dalyje, tai profilaktiškai pratempkite kramtomąjį raumenį ir neleiskite jam trauktis (3 pavyzdys).

Jei Jūsų veide atsirado apdribimų, tuomet iš pradžių suspauskite kramtomąjį raumenį ir tik po to jį patempkite. Tai reikia daryti taip:

1. Atraskite kramtomąjį raumenį. Sukąskite dantis. Netoli žandikaulio kampo pajusite iškilimą, tai ir yra kramtomasis raumuo.

2. Suspauskite jį. Vienos rankos rodomąjį pirštą uždėkite šalia žandikaulio kampo, kur pajautėte iškilimą, kitą šiek tiek arčiau smakro, kur jaučiate, kad iškilimas baigėsi. Suveskite pirštus vieną su kitu ir laikykite 30 sekundžių.

3. Patempkite raumenį. Pirštą, kuris arčiau smakro palikite ir taip fiksuokite kramtomojo raumens vieną pusę, kitu pirštu pratempkite tą dalį, kurią spaudėte.

Kodėl 30 sekundžių?

Norint atpalaiduoti raumenis, pirmiausiai juos reikia dar stipriau suspausti iš abiejų pusių. 30 sekundžių yra laikas, kurio reikia organizmui tam, kad suspėtų sureaguoti į mūsų nurodymą atsipalaiduoti.

Treniruojamės toliau. Spausdami, o paskui tempdami, kramtomąjį raumenį žandikaulio apačioje, jį atpalaidavome ir atlikome didelę darbo dalį. „Susitvarkykime“ ir su kitu, labai svarbiu, po kramtomuoju esančiu, raumeniu.

Kaip tai padaryti? Atverkite burną lyg sakytumėte “o”. Rankas “priklijuokite” zonoje tarp apatinio ir viršutinio žandikaulių. Pirmiausia kilstelėkite rankas į viršų link nosies, kaip parodyta pirmame paveikslėlyje. Laikykite 30 sekundžių.

Tuomet pasukite rankas į šonus ir spyruokliuojamaisiais judesiais “keliaukite“ link ausų, paskui žemyn. (4 pavyzdžio antras paveikslėlis) Įsivaizduokite, jog klijuojate savo veidą. Rankos turi judėti tokiomis kryptimis, kaip pavaizduota 4 pavyzdžio trečiame paveikslėlyje.

Pratimą galima kartoti nuo vieno iki penkių kartų per dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)