Supaprastinkime viską ir sutraukime į kelis sakinius: kaklas jungia veidą su kūnu, jei kaklo raumenys yra pernelyg įsitempę, kraujas negali laisvai keliauti ir pasiekti veido raumenų. Tuomet jie pradeda džiūti, trauktis. Dėl raumenų hipertonuso (spazmo) atsiranda raukšlių ir apdribimų, ir nesvarbu, jog įsitempęs yra tik vienas raumuo, greitai spazmas perduodamas ir kitiems raumenims.

Pratimus, skirtus šoninių ir galinių kaklo dalių raumenų atpalaidavimui jūs jau išmokote. Teisingai ir sistemingai juos atliekant pirmiausia pagerės Jūsų sveikata (ypač džiaugsis tie, kuriuos kankino migrena).

Tam, kad bendra veido būklė būtų normaliame tonuse, ne įsitempusi, būtina atlikti po pratimą kiekvienai veido daliai.

Šiandien išmoksime, kaip panaikinti vertikalias raukšles kaktos zonoje. Paprasčiau tariant, tai yra pykčio raukšlės, kurios susidaro susitraukus kaktos raumenims bei piramidiniam raumeniui.

Šiomis dienomis mes retai tą įtampą jaučiame, nes ji tokia dažna, jog prie jos priprantame. Iš tikrųjų, įtampos neturime jausti niekur. Kaip panaikinti vertikalias raukšles kaktos zonoje?

Atlikimas

Abiejų rankų pirštus uždėkite ant kaktos, taip, kad vienos rankos pirštai būtų lygiagrečiai su kitos. Pajauskite, kaip pirštų pagalvėlės prisispaudė prie kaktos raumenų. Šiek tiek kilstelėkite rankas į viršų ir iš lėto pradėkite rankomis „eiti“ iki smilkinių. Baigę pratimą, ties smilkiniais rankas prifiksuokite dviems sekundėms.

Taisyklingai atliekant pratimą, iškart pajusite, kaip dingsta įtampa šioje zonoje. Kuo dažniau šį pratimą darysite, tuo greičiau atsikratysite vertikaliųjų raukšlių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)