Lazerinė epiliacija vis labiau užkariauja ir Lietuvos grožio industriją.

Pats laikas ruoštis vasarai

Lietuvos moterys ir vyrai taip pat vis dažniau vietoj skausmingo ir nepatogaus plaukelių šalinimo senoviniu būdu – skutimosi peiliukais ar vašku, renkasi inovatyviausią metodą – lazerį.

Grožio industrijoje jaučiamas ypatingas sujudimas, nes norint vasarą džiaugtis šilkine oda ir pamiršti visus rūpesčius dėl plaukelių šalinimo, būtent dabar reikia pradėti procedūrų ciklą.

Kadangi lazerinės epiliacijos procedūrų reikia vidutiniškai 4 – 6 maždaug kas 4 savaites, tai dabar pats laikas įgyvendinti savo svajones.

„Šiuolaikinis gyvenimo tempas bei noras atrodyti gražioms kiekvieną dieną skatina moteris ieškoti ilgalaikių švelnios bei gražios odos efektų.

Tad vietoj kasdieninio ritualo – plaukelių skutimo, jos renkasi itin patogią epiliaciją lazeriu. Tokį patogumą pripažįsta ne tik moterys, bet ir vyrai, pastaruoju metu vis dažniau užsukantys į mūsų centrą“, - pastebėjo Vilniaus grožio centro „Cosmetics M“ lazerinės epiliacijos specialistė Rasa Valaitytė.

Be jokio skausmo pasiekiamas ilgalaikis rezultatas

Moderniausias bei populiariausias estetinėje medicinoje naudojamas Aleksandrito Deka Motus AX lazeris užtikrina puikų rezultatą be nemalonių pojūčių.

Pasak R. Valaitytės, jų centre naudojamas naujausios kartos lazeris, kurio vienas pagrindinių privalumų – be jokio skausmo pasiekiamas ilgalaikis efektas.

Lyginant su kitais depiliacijos būdais: skutimosi peiliukais, vašku, cukrumi ar elektriniais epiliatoriais, šalinant plaukelius lazeriu sutaupoma daug laiko, nebereikia taip dažnai varginti odos nuolatinėmis procedūromis.

Kaip veikia lazeris? Jo pagalba pažeidžiamas plauko folikulas ir taip sutrikdomas jo augimo ciklas.

„Tai pats efektyviausias metodas ilgam laikui atsikratyti plaukų veido, pažastų, rankų, nugaros, kojų, bikini zonos ar bet kurioje kitoje kūno vietoje“, - teigė „Cosmetics M“ lazerinės epiliacijos ekspertė.

Tačiau reikia turėti omenyje, kad norint pasiekti maksimaliausią efektą, rekomenduojama atlikti vidutiniškai 4-6 procedūrų kursą. Po šio kurso, pagal poreikį, patartina procedūrą kartoti vidutiniškai kartą per metus.

Jokio šalutinio poveikio

Kūno plaukų skutimo peiliukais moterys atsisako ne tik dėl laiko stokos, bet ir dėl nuolatinio odos dirginimo.

Nuo kasdieninio skutimosi oda tampa sausa bei šiurkšti. Po depiliacijų vašku ar epiliatoriumi dažnai odą vargina alerginiai uždegimai ar plaukelių įaugimai.

„Lazerinės epiliacijos metodas yra tinkamas visiems odos tipams, net ir turintiems jautrią odą“, - teigė R. Valaitytė.

Šis neinvazinis procesas visiškai nekenksmingas odos audiniams. Po procedūrų matoma ženkliai pagerėjusi odos išvaizda.

„Naujausios lazerinės technologijos užtikrina, kad procedūros būtų visiškai neskausmingos. Jų metu juntamas tik lengvas šilumos jausmas. Tad norinčioms turėti švelnią ir glotnią odą – tai pats geriausias depiliacijos pasirinkimas“, - patarimais dalinosi specialistė.

Tinka tiek moterims, tiek vyrams

Specialistė džiaugėsi, kad vis dažniau į grožio centrus užsuka ir savo išvaizdai neabejingi vyrai, kuriems taip pat atliekamos plaukų šalinimo procedūros lazerio pagalba.

„Vyrų oda taip pat kenčia nuo sausėjimo, šerpetojimo ar įauginėjančių plaukų. Kasdieninis pažastų ar krūtinės skutimas dirgina odą, ją beria, dažnai atsiranda infekcijos tikimybė. Tad vis daugiau vyrų svarsto rinktis šį inovatyvų bei šiuolaikišką plaukų šalinimo būdą“, - pasakojo R. Valaitytė.

Ji primena, kad norintiems vasarą pasitikti be rūpesčių ir džiaugtis švelnia oda, reikia nelaukti šiltų orų, o plaukų šalinimo lazeriu procedūras pradėti žiemą ar ankstyvą pavasarį.

„Po kelių procedūrų, atėjus vasarai, bus galima džiaugtis nepriekaištinga oda ir pamiršti dažnas skutimosi procedūras ar skausmingas depiliacijas.

Kai kurios moterys, dar nesusidūrusios su lazerine epiliacija, klaidingai mano, kad pakaks pasigražinti tik prieš vasarą. Tačiau viena procedūra negelbės, kad efektas būtų ilgalaikis“, - įspėjo R. Valaitytė.

Specialistė pabrėžia, kad prieš lazerinę procedūrą reikėtų vengti soliariumų, saulės vonių bei savaiminio įdegio kremų, o po procedūros nesideginti saulėje apie porą savaičių arba naudoti stiprias apsaugines priemones.

Tad planuojantiems atostogas, rekomenduojama iš anksto susiplanuoti ir lazerio procedūrų ciklą.

„Lazerinė epiliacija – inovatyvi procedūra svajojantiems apie glotnią odą bei pavargusiems nuo trumpalaikių plaukų šalinimo metodų, kuri padeda visam laikui pamiršti plaukelius bet kurioje kūno vietoje“, - tikino „Cosmetics M“ lazerinės epiliacijos ekspertė.