Įdomu, kaip praėjo pirmoji projekto savaitė? Su kokiais iššūkiais susidūrė dalyvės, kokių rezultatų pasiekė? Kviečiame susipažinti su visų penkių dalyvių įspūdžiais bei programos autorės Loretos Dumbliauskės komentaru.

„Baigėsi pirmasis trečdalis detoksikacijos programos, šiai dienai jaučiuosi puikiai! Pasikeitė mano gyvenimo režimas, tai apima ne tik miegą, maistą, sportą, bet ypač laiką sau, kurio tiek neskirdavau prausimosi metu, o ypač paruošiant organizmą ir skrandį pusryčiams. Dabar rytas prasideda visa valanda anksčiau, t.y. 5.30. Apsipratau prie tokio ritmo ir jaučiu, kaip kūnas mėgaujasi rytinėmis procedūromis!

Kalbant apie iššūkius ir sunkumus... Žinokite, tris dienas neapsiėjau be siaubingo galvos skausmo. Priklausomybė nuo kofeino, pasirodo tikrai ne mitas. Ir skaudėjo, ir svaigo, ir tvinkčiojo galvą, nors imk ir kišk į smėlį kaip strutis! O jei tik pajudu iš darbo vietos ar greitesniu tempu einu, tai, rodos, tuoj galva perplyš perpus.. O tai tik šešerių metų kavos priklausomybė, geriant 1-2 kavos puodelius per dieną su cukrumi ir kartais su pienu!

Patikėkite, teko pasikankinti, neiškentusi ieškojau internete, kokiu sveikuolišku būdu galvos skausmą pašalinti, šiek tiek padėjo akupunktūrinių taškų masažavimas. Trys dienos vargo tik su galvos skausmu! Ketvirtąją dieną nubudau žvali ir po visų rytinių procedūrų pasijutau vėl žmogus! Ir susikoncentruoti geriau, ir priimti sprendimai efektyvesni, tiesiog nuostabu, gyvenimas gražus, o aš gražėju, ko ir tereikia norint būti ir jaustis sveikai.

Ši diena buvo nuostabi, nes sulaukiau pirmųjų komplimentų! Penktosios dienos ryte norėjau įsitikinti, ar tie komplimentai buvo verti padėkos, bet iš tikro taip, nes net svarstyklėms pirmą kartą gyvenime pasakiau: „Nesąmonė, per maži skaičiai?”. Neįtikėtina, tokia buvau pakylėta ir džiaugsminga, kad visą dieną nedingo šypsena.

Organizmas pradėjo reikalauti daugiau vandens. Taigi, padidėjo troškulys, tačiau dingo pilvo pūtimas ir raižymas, per savaitę veide tik vienas skausmingas spuogas atsirado — man tai didelė pažanga. Padidėjo ir noras valgyti, bet tyčia netyčia, išeina taip, kad atsirado dienos metu dar du užkandžiai.

Iki detoksikacijos programos to negalėdavau pakęsti, nes man atrodydavo, kad daugiau nieko ir neveikiu, kaip tik valgau visą dieną. Bet bandau priprasti, nes pagrindinių valgymų metu savaime porcijos sumažėjo, tai logiška, kad išalkstu, tad tenka ir daugiau laiko virtuvėje praleisti. Pasikeitus visam dienos režimui ir užimtumui, paprasčiausiai dėl laiko stokos nebelieka laiko sportui, nes jau devintą vakaro einu į vonią vakarinėms grožio procedūroms.

Bet šią savaitę stengsiuosi atrasti dar daugiau laiko sau bent tris kartus po valandėlę. Įsivaizduojate, ir nesportuodama paryškinau liemenį minus šešiais centimetrais ir minus 2,5 kilogramais kūno svorio. Nuostabu, tiesa? Man neapsakomai!

Ši programa nėra sudėtinga, ji tiesiog padeda suprasti, kad grožis susideda pirmiausia tik iš geros sveikatos ir ryžtingo nusiteikimo veikti naudingai sau pačiam. Taip gera, kai gali sau leisti daug laiko skirti savo gerovei puoselėti. Dėl visų prasidėjusių pokyčių, kurių jokiu būdu nenutrauksiu, dėkoju Detoksikacijos programos organizatoriams!“ ROBERTA

„Pirmoji mano programos diena prasidėjo šiek tiek chaotiškai ir, vykdydama programos punktus, užtrukau ilgėliau, nei įsivaizdavau, tačiau jau po dienos išsiaiškinau, kad norėdama ryte laiku išsiruošti į darbą, prie įprastos rytinės rutinos man papildomai reikia 15-20 min. Galiu pasakyti, kad man patinka ši detoksikacijos programa, nes nesijaučiu smarkiai save ribojanti maisto atžvilgiu arba „griežtai įsprausta į rėmus“.

Man kol kas puikiai sekasi atsisakyti baltų kvietinių miltų gaminių, baltojo cukraus, riebios mėsos ir kitų riebių patiekalų, iki minimumo sumažinau pieno produktų vartojimą. Valgiau daugiau daržovių, salotų ir vegetariškų bei žaliavalgiškų patiekalų ir niekada nesijaučiau alkana. Man tas patinka, nes žinau, kad badavimas ir griežtos dietos – ne man! Didžiausias iššūkis pirmosiomis dienomis man buvo atsisakyti savo įprastų dviejų puodelių kavos per dieną. Išgyvenau visus kofeino abstinencijos sindromo simptomus.

Pirmą dieną neišsiverčiau be vaistų nuo galvos skausmo, o ir kitas dvi dienas savijauta buvo ne pati maloniausia. Penktą programos dieną dar jaučiau tokį lengvą užeinantį ir praeinantį galvos sopėjimą, tačiau jau sekančią dieną jaučiausi visiškai išsivadavusi iš kavos priklausomybės!!! Beje, pasiilgusi paties kavos ritualo, atradau cikorijos kavą.

Kitas labai įsimintinas pirmosios savaitės pojūtis — atrasta nauja procedūra. Tai sausas kūno apsitrynimas, masažavimas lufos plaušine. Ji puikiai išbudina iš miegų, sušildo ir tikrai žvaliai nuteikia! Na, o mano savaitės pasiekimai tokie: veido oda pasidarė „ramesnė“, ant smakro neatsirado naujų bėrimų; atsikračiau kavos priklausomybės, t.y. nebekamuoja kofeino abstinencijos požymiai; ir - 1,6 kg kūno svorio! Pokyčiai džiugina.“ DIANA

„Praėjo pirma detoksikacijos savaitė. Emocijų pliūpsnis nemažas, bet jos visos teigiamos. Svarbiausia buvo suplanuoti laiką taip, kad niekur nevėluotum ir procedūroms būtų skirta pakankamai laiko. Pirma diena praėjo su baime: ar pakankamai į stiklinę įsidėjau gysločio luobelių ir žaliojo molio; ar teisingai atlikau kūno šveitimą su lufa; ar pakankamai užsiplikiau žolelių arbatos ir t.t.

Labai laukiau vakaro, kada turėsiu progą paskaityti kitų dalyvių įspūdžius. Puiku, kad visos atvirai dalinosi savo įspūdžiais apie detoksikacijos procedūras ir pojūčius. Tai nuramino. Kaip bebūtų, pirmos dienos tikrai buvo sunkios. Labai skaudėjo galvą. Padidėjo spaudimas. Neįprastai dažnai vaikščiojau į WC. Antrą dieną simptomai sumažėjo, o trečiąją viskas susireguliavo. Svarbiausia — nebeskaudėjo galvos.

Iššūkiu tapo ir kasrytinis kūno šveitimas. Turi ne tik viską daryti greitai (kad nepavėluotum į darbą), bet ir taisyklingai (pakankamai įsitrinti problemines vietas). Po šios procedūros taip pradeda dirbti kraujotaka, kad praeina galvos skausmai. Kitas iššūkis buvo vakarinis pasiruošimas kitai dienai. Tačiau po trijų dienų įeini į ritmą ir viskas klostosi kaip iš pypkės.

Savaitė taip greitai prabėgo, net sunku patikėti, kad jau prasidėjo antroji detoksikacijos dekada. Jai turiu išsikėlusi aiškius tikslus — išmokti gurkšnoti daugiau vandens bei rasti daugiau laiko vakarinėms procedūroms. O dabar džiugiausia dalis, rezultatai. Taigi, per savaitę netekau 2 kg kūno svorio, o drabužiai sumažėjo vienu dydžiu! VALIO!!! Detoksikacijos programa veikia. Kai nori - gali viską...“ IRENA

„Sunkiausios buvo pirmos keturios dienos — reikia laiko priprasti spėti tiek daug, skirti laiko sau... Taip pat antrą bei trečią dieną kankino galvos skausmas, buvo labai sunku visiškai atsisakyti kavos. Vis dar mokausi gerti daugiau vandens, ypač pastoviai jį gurkšnoti visos dienos metu.

Kaip bebūtų, ketvirtą dieną jau pradėjau jausti teigiamas emocijas, pastebėti kūno, savijautos pasikeitimas. Penktąją dieną atsirado (ir iki šiol nedingo!) energijos pliūpsnis, rodos, galiu kalnus nuversti! Be to, pavyko visiškai atsisakyti pulsą mažinančių vaistų. Man tai — didelis pasiekimas. Rezultatai džiugina ne mažiau: netekau 2,3 kg, 2 cm nuo klubų, 1,5 cm nuo liemens ir tiek pat nuo kiekvienos rankos!“ ANA

„Savaites pradžioje, ypač pirmas dienas, buvo įdomu, neįprasta. Pirmas rytas paliko daugiausiai įspūdžių: buvo sunku priprasti prie naujų skonių, kūno procedūrų... Dienos metu svaigo galva ir kankino dažnas poreikis apsilankyti WC. Taip praslinko pirmos kelios „susipažinimo“ su programa dienos. Po to rytinė rutina tapo malonesnė, pripratau prie procedūrų, priemonių, atsirado ir malonūs energijos pliūpsniai.
Kavos bei alkoholio atsisakiau nesunkiai, tačiau dideliu iššūkiu tapo miltinių patiekalų bei saldėsių atsisakymas. Kaip bebūtų, mane motyvuoja gerėjanti savijauta. Rytais lengviau keltis, oda tapo švelnesnė... ir atsikračiau 1 kg!“ INA

Dalyvių įspūdžius komentuoja programos autorė, fitoterapijos specialistė Loreta Dumbliauskė:

Visų pirma, labai džiaugiuosi dalyvių entuziazmu bei pasiekimais. Sunkiausios visoms buvo pirmosios detoksikacijos dienos, galvos skausmą bei prastą savijautą lėmė kavos atsisakymas. Iš tiesų, kofeinas sutrikdo ir išbalansuoja biochemines reakcijas smegenyse, organizmas prie jo pripranta, tad atsisakius ir kyla minėti simptomai.

Dėl šių priežasčių pirmomis dienomis labai svarbu gerti kuo daugiau vandens, sveikai maitintis, ilsėtis. Taip pat derėtų nepamiršti lengvo sporto, judėjimas tikrai padeda pasijusti geriau. Fizinis aktyvumas sukelia dopamino (molekulės, atsakingos už teigiamas emocijas) išsiskyrimą, dėl kofeino atsisakymo jo ypač trūksta organizme. Tad kad ir kaip nesinorėtų imtis aktyvesnės veiklos, tikrai verta pajudėti.

Savaitei įpusėjus pastebime dalyvių savijautos gerėjimą — atsirado daugiau energijos, teigiamų emocijų. Visa tai susiję su besivalančiu žarnynu bei geresniu vertingų maistinių medžiagų įsisavinimu. Žaliojo molio ir gysločio sėklų luobelių dėka iš organizmo pradeda šalintis įvairūs metaboliniai toksinai, sunkiųjų metalų likučiai, tulžies rūgštys, steroidai ir kt. Kartu pagerėja virškinamojo trakto veikla ir įvairių vitaminų, mineralų, antioksidantų, amino rūgščių, nesočiųjų riebalų rūgščių ir kitų vertingų supermaiste esančių medžiagų įsisavinimas.

Savaitės pabaigoje visos dalyvės džiaugėsi sumažėjusiu svoriu. Iš tiesų, neretai viena antsvorio priežasčių yra būtent toksinų apkrova organizme, dėl to tinkamai nefunkcionuoja žarnynas. Tokiu atveju virškinamasis traktas yra išsiderinęs, nepasisavina jam reikalingų maistinių medžiagų, tačiau visomis pastangomis bando atlikti savo funkciją.

Tai sukelia alkio priepuolius, įvairių skirtingų maisto medžiagų troškimus. Tačiau valgant neteisingus maisto produktus tik toliau kenkiama organizmui, be to, auga antsvoris. Labai svarbu tinkamai spręsti tokią problemą — nesilaikyti dietų, o valyti organizmą, atkurti balansą ir sveikai maitintis.

Kitas svarbus dalyvių pastebėjimas — gražėjanti oda, spuogelių pamažėjimas. Fitoterapiniu požiūriu tokie odos negalavimai kaip spuogai, inkštirai, egzema, psoriazė ir t.t. — tai išoriniai požymiai, rodantys vidinį organizmo disbalansą.

Kai tinkamai nefunkcionuoja kepenys bei kiti organizmo eliminaciniai organai, jie nesugeba efektyviai pašalinti toksinų, tad šie šalinami būtent per odą. Tai viena pagrindinių įvairių odos būklės pablogėjimų priežasčių. Šiuo atveju labai padeda dalyvių kasdien geriama žolelių arbata, kuri yra skirta būtent organizmo eliminacinių organų procesų palaikymui.

Per savaitę organizmas apsiprato, prisitaikė prie pokyčių. Neabejoju, jog toliau dalyvių savijauta tik gerės, jos pastebės vis daugiau teigiamų pokyčių savo kūne, savijautoje. To dar nedarančioms rekomenduoju rasti laiko mankštai, judėjimui. Taip pat efektyvūs gilaus kvėpavimo pratimai, deguonis — tikrai galingas detoksikantas. Mėgaukitės detoksikacijos procesu ir džiaukitės gerėjančia savijauta!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)