Traškiosios (gūžinės) salotos

Salotos, kurių pagrindą sudaro traškiųjų salotų lapai, yra tikras kliento apiplėšimas. Jei žinote, kad 98 proc. gūžinių salotų sudaro vanduo, suprantate, kodėl.

„Šių salotų kaina užkelta bent 20 kartų“, - sako Kalifornijoje įsikūrusio „Prima Ristorante“ savininkas ir virėjas Peter Chastain. Be to, salotų kampeliuose, pakraščiuose ir plyšeliuose knibždėte knibžda mikrobų.

„Salotos – vienas purviniausių produktų“, - tvirtina restoranų verslo ekspertas Howardas Cannonas. Net jei virėjai nusprendžia jas nuplauti, jos dažnai patiekiamos drėgnos, o tai yra pavojaus ženklas - stovintis vanduo, sumaišytas su drungnu majonezo padažu, nežada nieko gero.

Mėsa su kaulu

Nedidelius mėsos gabaliukus, pavyzdžiui, vištienos krūtinėles ar kiaulieną su kaulu, sunkiau gerai iškepti, nes jų paviršius lengvai apdega. Tai reiškia, kad šie patiekalai dažnai būna traškūs išorėje, bet neiškepę viduje. Priešingai nei žalia jautiena – tarkime, nekeptas mėsainis ar totoriškas kepsnys – ne visai iškepta kiauliena ir vištiena yra labai pavojingos ir gali sukelti rimtų sveikatos problemų. Be to, mėsa su kaulu reiškia, kad gausite mažiau grynos mėsos.

Netikras zuikis (maltinis ar maltos mėsos kepsnys)

Visų pirma, šiame patiekale kitų produktų daugiau nei mėsos, bet daugelis virėjų mano, kad jei pridės pakankamai prieskonių ir gausiai aplies padažu, jūs to nepastebėsite. Kad geriau pirktumėte, valgiaraščiai dažnai pagražinami tokiais žodžiais kaip „naminis“, „kaimiškas“, ar, dar blogiau, „mamos“. Neįžeidinėkite savo mamos! Verčiau užsisakykite kepsnį.

Vanduo iš krano

„Vienas pavojingiausių produktų restoranuose yra vanduo“, - sako H. Cannonas (tiesa, daugelis produktų, kiek pastovėję kambario temperatūroje, gali tapti bakterijų lizdu). Jei ant jūsų staliuko jau stovi ąsotis su vandeniu arba jums patiekiamas ne ledinis vanduo, prašykite naujos taurės.

Nemokami užkandžiai

Nors šie riešutai, traškučiai ir kiti užkandžiai yra nemokami, restoranai ir barai retai kada naujam klientui patiekia naują porciją. Tai tas pats, lyg valgyti iš nepažįstamo žmogaus rankų! Restoranui užsidarius šie užkandžiai suberiami į bendrą indą, o ryte vėl išpilstomi į atskirus dubenėlius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)